Tips voor je skin-care routine in de lente

Gezicht door Lien

Het is lente! Dat betekent niet alleen dat we weer andere outfits gaan dragen, maar ook dat het tijd is om je skincare routine aan te passen. Vooral de toename aan zonlicht maakt dat het fijn is om extra aware te zijn op een paar onderdelen van je huidverzorging. Lees hieronder welke dit zijn.

Huidverzorging in de lente

Tijdens de koude wintermaanden heeft je huid natuurlijk een wat andere verzorging nodig dan nu het weer lente is. Met de zomer in het vooruitzicht is het alvast fijn om je skincare routine aan te passen aan het warmere weer en zonlicht. Dit zijn de onderdelen waar je zoal aan kunt denken.

SPF

De meest voor de hand liggende is natuurlijk het smeren van SPF. Blootstelling aan UV-straling kan je huid laten verslappen of sneller verouderen. Om dat te voorkomen voeg je wat meer SPF aan je dagelijkse routine toe. Zo bescherm je onder andere je huidbarrière, de vochtbalans en collageenvoorraad.

Lichte crèmes

Rijke en dikke producten zijn over het algemeen wat minder fijn tijdens de warme maanden. Dit omdat je huid door zonlicht meer warmte vasthoudt en zo’n dikke crèmelaag dat effect versterkt. En dat is niet bepaald goed voor je skin. Zorg daarom voor lichtere en milde producten. Extra fijn is als ze niet schuimen en op waterbasis zijn gemaakt. Vermijd vooral ingrediënten als alcohol en olie.

Retinoïden vermijden

Als jij een echte skincare-liefhebber bent, heb je vast al eens van dit woordje gehoord: retinoïden. Dit is een vorm van vitamine A die helpt bij het verhogen van de cel- en huidvernieuwing. Hoewel dit als iets positiefs klinkt, kun je dit ingrediënt tijdens de warme maanden beter even vervangen. Het verhoogt namelijk de gevoeligheid van de huid voor de zon. Hierdoor heb je sneller kans op huidbeschadiging.

Ook interessant: tekenen van een disbalans in hormonen