Goedkope versus dure crème: welke wint het?

Lichaam door Kristie
Kan een crème van zo’n € 1 concurreren met een ontzettend duur merk als Crème de la Mer? Journalist Claire Cisotto vroeg het zich af en ging een experiment aan om te onderzoeken of ze wel zo’n dure crème nodig heeft. 

Volgens Daily Mail werkt het onderzoek zo: de goedkope crème gaat op de ene kant van het gezicht, en de dure crème op de andere kant van het gezicht. Dit gebeurt gedurende een maand, zodat je goed kunt zien welke crème het beste werkt. “Voor de linkerkant van mijn gezicht heb ik 30 dagen lang Nivea (€ 0,90 voor 30 ml) gebruikt en voor de andere kant Crème de la Mer (€ 79 voor 30 ml)”, aldus Claire.

 Nivea en Crème de la Mer
 
Vóór en na het gebruik van de crèmes wordt de huid van Claire getest. 

Hier volgt het dagboek van Claire, ingedeeld in weken.

Week 1: “Ik begin met Crème de la Mer aan de rechterkant. De crème is vrijwel geurloos en heel erg dik. Het duurt heel lang voordat mijn huid de crème heeft geabsorbeerd. De Nivea-crème daarentegen lijkt gewoon te verdwijnen in mijn gezicht. Ik zie zelf nog geen verschil maar na een paar dagen kom ik bij mijn schoonheidsspecialiste. Zij vertelt me dat de linkerkant van mijn gezicht toch iets meer gloeit. Een lichte voorsprong dus voor Nivea.”

Week 2: “Ik heb opeens een paar pijnlijke puistjes op de rechterkant van mijn neus. Ik ben bang dat de crème mijn poriën blokkeert, dus ik stop een paar dagen met de Crème de la Mer. Ook wordt mij duidelijk dat het gebruik van deze crème erg tijdrovend is. De crème moet worden opgewarmd en heel voorzichtig worden aangebracht, waardoor mijn hele ochtendritueel in de war wordt gegooid. Ik zie nog steeds weinig verschil in mijn gezicht, maar als je nagaat dat Nivea zo goed meekomt ten opzichte van een dure crème, is dat echt ongelooflijk.

De lijntjes rondom Claire's ogen zijn aan de linkerkant (Nivea) iets verminderd

Week 3: “Ik ben op de helft en ik probeer af en toe met een spiegel het verschil te zien in mijn gezicht. Het lijkt wel of de lijnen aan de Nivea-kant van mijn gezicht minder zijn geworden en mijn huid lijkt wat voller. Op mijn werk vraag ik aan collega’s of ze verschil zien en zo ja, welke kant van mijn gezicht er beter uit ziet. Iedereen gaat voor de linkerkant.”

Week 4: “Ik krijg veel complimentjes over mijn huid. Mijn zus vraagt me zelfs of ik botox heb gebruikt. Nog maar een paar dagen te gaan totdat het experiment eindigt. Ik ben er al zo aan gewend om twee crèmes te gebruiken, dat het straks raar zou worden om er nog maar één te gebruiken. Wie zal de winnaar zijn?”
 

 
Het resultaat

Volgens mij dermatoloog heeft Nivea het hoogst gescoord. Nivea heeft beter gehydrateerd en de roodheid in de huid is verminderd. Daarnaast zijn een aantal fijne lijntjes in het gezicht een stuk minder geworden. Volgens Claire voelde haar huid aan beide kanten goed, maar zeg nou zelf: als je minder tijd kwijt bent ’s ochtends en de crème is ook nog eens spotgoedkoop, dan ga je toch voor Nivea?

Wat vind jij van deze opmerkelijke uitslag? En wat voor crème gebruik jij?

Beeld: Nick Holt