Naast de everything shower is er ook een everything bath: dit moet je erover weten

Ontspanning door Maya Luz

Wanneer was de laatste keer dat je een ontspannend bad hebt genomen? Door TikTok zijn we massaal fan geworden van de 'everything shower' waarbij je alles deed wat je kon doen onder de douche, van scheren tot je haar wassen en je hele lichaam exfoliëren. Nu is er een manier om de productiviteit van een everything shower te combineren met het ontspannende gevoel van een bad. Dit is de 'everything bath'.

Lees ook: Je eigen bruisbal maken? Wij leggen uit hoe

Wat is een everything bath?

Een everything bath heeft veel weg van de everything shower. De everything shower omvat vrijwel alles wat je onder de douche kan doen. Je wast je haar, scheert je benen, exfolieert alles even goed en smeert alles achteraf goed in met een hydraterende body lotion. Het is erg productief om een everything shower te doen, maar het is ook nogal vermoeiend. Een everything bath neemt eigenlijk alles over van de everything shower en verplaatst dit naar het bad, waar je lekker relaxt. Volgens TikTok kun je voor een everything bath het beste van tevoren alle tools klaarleggen die je ook zou gebruiken tijdens een everything shower. Denk hierbij aan massage tools, je scrubs en alle andere producten die je onder de douche gebruikt. En dan in plaats van dat je alle stappen staand onder de douche uitvoert, kun je het nu lekker liggend doen in een warm bad. Het is simpelweg de lazy girl versie van de everything shower!

@holliethornton01 Sometimes you just need to say fuck it and pamper yourself 🫧 #everythingbath #pamper #ASMR ♬ Life Is a Beautiful Moment - ASMR PINK

De everything shower is vermoeiend

Het nemen van een everything shower wordt gezien als een manier van selfcare. Dit is het ook, je zorgt tenslotte ook voor je lichaam door je huid en haar goed te verzorgen. Maar mentaal is het ook vermoeiend. Het is een heel proces en hierdoor kom je tijdens het nemen van deze douche niet lekker tot rust. Veel mensen op TikTok geven ook aan dat ze nogal vermoeid zijn na het doen van hun volledige everything shower routine. Dit is niet heel gek, want je bent best actief bezig in een hete en vochtige omgeving. Wij snappen dan ook helemaal wat mensen zien in de everything bath trend! Je krijgt alles gedaan wat je wil doen, maar op een ontspannende manier. Het is daarnaast ook nog eens milieuvriendelijker. Een lange douchebeurt verbruikt hoogstwaarschijnlijk veel meer water dan een langdurig bad. En nog een voordeel: je kan tijdens je everything bath ook bijvoorbeeld lezen, een serie kijken en snacken! Conclusie: wij zijn fan.

Lees ook: 8 items die in bad gaan nog veel fijner maken