Wat is hot girl summer en waarom heeft iedereen het erover?

Psyche & spiritualiteit door Jeanine

Als je veel op TikTok zit, is het je vast niet ontgaan. Iedereen heeft het de laatste tijd over een hot girl summer. Geen zorgen, wij waren ook lichtelijk confused in het begin, dus we leggen je graag even uit wat het nou precies inhoudt. Eigenlijk is het namelijk een heel positieve trend!

hot girl summer

Lees ook: Wat je wel en niet kan doen om je borsten groter te laten lijken

Hot girl summer

Geloof het of niet, maar hot girl summer is niet nieuw. Het begon twee jaar geleden al met rapper Megan Thee Stallion. De rapper noemde zichzelf altijd Hot Girl Meg en gebruikte dit ook in haar liedjes. Haar fans maakten er uiteindelijk de uitspraak hot girl summer van, wat ze in 2019 gebruikte voor een van haar nieuwe hits.

Helemaal jezelf zijn

Heel nieuw is het dus niet, maar de hot girl summer lijkt nu een echte terugkeer te maken. Volgens Megan gaat het om “being unapologetically you, being confident and living your truth. Een hot girl summer draait dus eigenlijk om één ding: om helemaal jezelf te zijn en een fantastische tijd te hebben.”. Nu horen we je denken: dat is toch sowieso een goed motto om te hebben? En dat klopt – maar na een gek jaar met lockdowns, restricties en niet weten wat je moet met je leven, is het toch goed om weer even te benadrukken.

Hoe dan?

Wat is nu eigenlijk de key om zo’n zomer te hebben? Je moet vooral aan jezelf willen werken. Gebruik de zomermaanden om er echt voor te gaan zodat jij je lekker in je vel voelt. Vergeet wat anderen kunnen zeggen of denken: het draait allemaal om jou. Volgens user @lesbimum gaat het ook om je mindset. Door jezelf te vertellen dat jij de hottest, baddest bitch on the planet bent, ga je je vanzelf zo voelen. Wise words!

@lesbimum

Dedicating this to my best mate @eloiseclarkee  ❤️ who else NEEDS to hear this daily?! ##hotgirlsummer21 ##lgbtq ##gaygirl ##wlw

♬ original sound - Han 🔥
@christines_fit

Wait for it.. 👏🏼 #fitnessmotivation #healthylifestyle #thatgirl #hotgirlsummer2021 #gethealthywithchristine #selfcare

♬ original sound - SEB

Single

Uitgaan, flirten en plezier hebben, waar en wanneer je maar wilt: dat is de andere zijde van een hot girl summer – mits corona het toestaat natuurlijk. Single zijn is dan wel zo handig. Je kunt écht op jezelf focussen en tegelijkertijd staat het je vrij om te doen wat je wilt. Het is natuurlijk ook niet nodig om je partner, waarmee je al een aantal jaar samen bent, te dumpen. Neem dat advies dus zeker met een korreltje zout. Doe vooral wat jij wilt en wat voor jou goed voelt, want daar draait het echt om!

via GIPHY

Lees ook: Ben je echt verliefd of is het een fase?