Ben jij ook delulu? Dit is wat dit betekent volgens Tiktok

Vrije tijd door Maya Luz

Je hebt de term vast weleens voorbij horen komen: delulu. Op TikTok wordt het woord regelmatig rondgeslingerd. Maar wat betekent het nou eigenlijk? En is het erg om delulu te zijn? Wij leggen het je uit.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zouden een podcast moeten beginnen

Wat is delulu?

Het woord delulu stamt af van het Engelse woord delusional. In het Nederlands betekent dit dat je waanideeën hebt. Je hebt de feiten niet helemaal op een rijtje. Op TikTok wordt het woord vaak gebruikt om een persoon aan te duiden die zichzelf dingen wijsmaakt die waarschijnlijk niet waar zijn. Denk aan een meid die gelijk denkt dat een jongen verliefd op haar is als hij vijf seconden haar kant op kijkt. Meid, dat is delulu. Delulu zijn heeft niet per se alleen met de liefde te maken. Je kan ook delulu zijn als het op vriendschappen aankomt of op je werk of studie. Denk je echt dat je een goed cijfer gaat halen voor het tentamen zonder te leren? Delulu.

@laeyla.alr

She is annoyed

♬ original sound - Famed Flames

Zo herken je wanneer je delulu bent

Om erachter te komen of je delulu aan het zijn bent, moet je even goed in de spiegel kijken. Is wat je in je hoofd hebt een echte mogelijke werkelijkheid, of verzin je dingen? Vraag ook aan andere mensen zoals je vriendinnen wat zij ervan vinden. Andere mensen kunnen de situatie vanuit een ander perspectief bekijken en dus kunnen zij beter oordelen. Kijk ook naar hoe lang je al ergens delulu over bent. Denk je al maanden dat die ene persoon jou ziet zitten maar hebben ze nog nooit een woord tegen je gezegd? Dat is best wel delulu.

Is delulu zijn altijd slecht?

Naar onze mening hoeft delulu zijn niet altijd negatief te zijn. Het wordt negatief wanneer je delulu-heid andere mensen negatief beïnvloedt of wanneer je jezelf er pijn mee doet. Als je vast blijft houden aan een waanbeeld waarvan je in je achterhoofd heel goed weet dat het niet waar is of nooit gaat gebeuren, maak je de situatie voor jezelf niet beter. Het is daarom belangrijk om je bewust te zijn van wanneer je in een fantasie leeft en wanneer niet. Delulu zijn kan ook gebruikt worden als een soort manifestatie. Manifesteren is eigenlijk geloven dat iets gaat gebeuren totdat het daadwerkelijk zo is. Als je spiritueel ingesteld bent kun je delulu zijn dus eigenlijk ook als iets goeds zien!

Daarnaast is het ook niet altijd erg om de wereld door een roze bril te bekijken. Het is een manier om hoop te houden in lastige situaties. En voor hetzelfde geld, ben je in sommige situaties minder delulu dan je eerst dacht! Wat ons betreft is jouw delulu-heid dus zeker niet altijd slecht. Soms is delulu zijn de solulu! May all your delulu become trululu.

 

Lees ook: Dit zijn de beste iPhone instellingen voor mooie foto's