Relschoppers verpesten laatste wens van jonge, doodzieke Ajax-fans: "veel verdriet en teleurstelling"

Vrije tijd door Jennifer

Tegenwoordig gaat het bij voetbalwedstrijden niet alleen meer puur om het voetbal. Sommige 'fans' vinden het namelijk leuk om ook met vuurwerk te gooien. Dit gebeurde op zondag weer tijdens de klassieker Ajax - Feyenoord. Toen ontstonden rellen in het stadion, waardoor de wedstrijd vroegtijdig werd gestopt. Dit tot teleurstelling van veel fans, waaronder twee jonge, doodzieke Ajax-fans. Zij wilden een laatste wens in vervulling laten gaan, maar hun mooie dag werd abrupt beëindigd door de relschoppers.

Laatste wens ernstig zieke Ajax-fans verpest door rellen

Afgelopen zondag vond weer de klassieker Ajax - Feyenoord plaats in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Alleen liep het helaas wederom niet goed af. Zo werd de wedstrijd na een klein uur gestopt, doordat er twee keer vuurwerk op het veld werd gegooid. Op dat moment stond Ajax met 3 - 0 achter. Nadat het stadion bijna helemaal was leeggelopen, ontstonden vervolgens nog heftige rellen na de gestaakte wedstrijd. Hierbij werden naast vuurwerk ook met flessen en stenen gegooid naar de ME.

De rellen hebben niet alleen de avond verpest voor zichzelf, maar ook voor twee jonge, ernstige zieke Ajax-fans van 7 en 14 jaar. Zij waren hier vanwege hun laatste wens, die in vervulling ging dankzij stichting Make-A-Wish. Of nou ja, dat was de bedoeling. Alleen werd hun mooie dag dus abrupt beëindigd door de relschoppers.

Enorme teleurstelling

De 14-jarige jongen was naar eigen zeggen een "superfan" van Ajax, alleen kon hij door zijn ziekte niet meer zelf zitten. Hierdoor kan hij normaal gesproken moeilijk naar een voetbalwedstrijd. Dankzij de stichting kreeg hij echter een speciale, mooie plek bij andere rolstoelgebruikers. De andere jongen kreeg een plekje in de luxe skybox, waar hij op uitnodiging zat van Ajax. Op het moment dat het stadion werd ontruimd, reageerde de oudere jongen volgens Make-A-Wish-directeur Hanneke Verbrug "redelijk rustig en kalm". "Hij kon ook snel het stadion uitkomen," zegt ze tegen RTL Nieuws. De 7-jarige jongen daarentegen kon het stadion pas rond 18.00 uur verlaten. Gelukkig kwamen ze uiteindelijk allebei wel veilig thuis.

Wel was het voor beide jongens natuurlijk een enorme teleurstelling, dat de wedstrijd niet werd afgemaakt. De directeur is daar erg verdrietig en boos over. "Je stuurt kinderen naar een wedstrijd in de hoop dat hun allerliefste wens in vervulling gaat en zorgt voor blijdschap en positiviteit," zegt ze, "Maar het veranderde in het tegenovergestelde. Dat zorgt voor veel verdriet en teleurstelling."

Medeleven op social media

Niet alleen de directeur van Make-A-Wish is verdrietig en boos, ook mensen op social media reageren vol medeleven op het nieuws over de jonge, doodzieke Ajax-fans. "Hoop dat ze nog een andere kans krijgen," reageert iemand bijvoorbeeld.

Op woensdag 27 september wordt de wedstrijd Ajax - Feyenoord wel hervat zonder publiek, maar wie weet is er wel nog plek voor de twee jongens. Hoe dan ook gaat de stichting er zeker alles aan doen, om het goed te maken voor de jonge fans. "We gaan zeker proberen iets recht te zetten," zegt Hanneke. De stichting hoopt dit eventueel samen met Ajax te doen.

Lees ook: 'Ik word er gek van dat mijn man altijd voetbal wil kijken'