Zo haal je alles uit je schoonheidsslaapje

Vrije tijd door Sascha
Er zijn van die dagen dat je maar weinig slaapt vangt, terwijl je het superduper hard nodig hebt. Op zulke momenten wil je zoveel mogelijk uit je slaap halen. Wij zijn jouw reddende engel want hierbij de gouden tips & tricks!

 
Het liefst duik je meteen je bedje in, maar een goede nachtrust vergt wat voorbereidingstijd. Drink bijvoorbeeld een smoothie met banaan en melk, of een warme mok met thee. En zo zijn er nog wat van deze handige tips. Alsjeblieft!


Geen vette dingen

Probeer geen vette dingen te eten vlak voordat je van plan bent te gaan slapen. Vettige stoffen zijn moeilijk af te breken waardoor je lichaam actief blijft. Dat is precies wat je niet wil tijdens je slaap. Sowieso is vanaf acht uur ’s avonds niet meer eten een beter idee.
 
Smoothie it is!
Wat je wel voor het slapengaan kunt doen, is een lekkere smoothie drinken. Doe er dan wel eentje met melk en banaan. De combinatie hiervan zorgt voor wat extra slaaphormonen. Net wat je nodig hebt voor een fijne nachtrust!
 
Alcohol is verboden terrein
Een lekker wijntje op zijn tijd is absoluut geen probleem, maar sla het toch even over als je toe bent aan een goed en diep schoonheidsslaapje. Alcohol verpest namelijk je diepe slaap, en een diepe slaap is juist wat we willen bereiken!

Put jezelf lekker uit

Proberen te slapen met nog te veel energie in je lichaam, is geen goed idee. Gegarandeerd dat je dan geen lekker schoonheidsslaapje zal hebben. Maak bijvoorbeeld een kleine wandeling voordat je je bedje induikt. It works!


Ontspanningsoefeningen

Velen vinden het een beetje suffig, maar toch werken ontspanningsoefeningen wel degelijk! Ben jij superduper ontspannen, dan ga jij hoe dan ook heerlijk slapen. Doe bijvoorbeeld een meditatiesessie of lees een goed boek. Geloof ons, het werkt echt.
 
Temperatuur
De meesten slapen het liefst in een lekkere warme kamer onder een stel dikke dekens. Toch is het juist goed om te slapen in een wat koelere kamer met frisse lucht. Zet die kachel niet te hoog en doe je raampje op een kier. Hello fresh air!
 
Verboden je telefoon of laptop te gebruiken
Zet een paar uurtjes voordat je gaat slapen gewoon lekker die telefoon en die laptop uit. Dat felle scherm is een echte boosdoener als het aankomt op je slaap. Pak daarvoor in de plaats een goed boek en je valt zo in slaap.
 
Say bye middagdutjes
Hoe fijn die middagdutjes ook zijn, tussen de middag even snel een powernapje doen is funest voor je nachtrust. Wanneer je overdag slaapt, ben je ’s avonds niet meer zo moe. Klinkt logisch maar toch blijven veel dametjes onder ons powernappen. Don’t!
 
Weet jij nog een goede tip voor een perfect schoonheidsslaapje?