Dit zijn de beste iPhone instellingen voor mooie foto's

Vrije tijd door Chloe

Tegenwoordig zijn de iPhone camera's ontzettend kwalitatief geworden. Het is als hobby fotograaf dan ook ideaal, aangezien je hem altijd bij je hebt. Maar hoe stel je hem nou in om de beste kwaliteit eruit te halen. Wij hebben alle instellingen voor mooie foto's hier op een rijtje gezet.

Bestandsstructuren

Je iPhone kan je foto's opslaan in verschillende bestandsformaten. Standaard staat deze ingesteld op 'High Efficiency'. Dat betekent dat je foto wordt opgeslagen in .HEIF formaat, in plaats van het bekende JPEG formaat. Op deze manier neemt de foto minder opslagruimte in beslag. Handig dus als je veel foto's hebt, maar het gaat wel ten koste van de kwaliteit. Kies dus in je instellingen voor 'Most Compatible'. Hierdoor nemen ze wel wat meer ruimte in, maar zal de kwaliteit wel beter zijn. Ook zijn deze foto's makkelijker te delen, omdat ze gewoon worden opgeslagen in JPEG formaat.

Raster

Je kan ook een raster instellen. Zo wordt je beeld opgedeeld in verschillende vlakken tijdens het fotograferen. Dit kan je enorm helpen bij het bepalen van je compositie. Ogen wil je bijvoorbeeld altijd op twee derde van het beeld hebben. Daarnaast helpt het je ook om je foto's recht te nemen.

HDR

Deze instelling is ideaal voor situaties met een groot lichtcontrast. HDR staat voor High Dynamic Range. Wanneer deze instelling aan staat, dan zal je iPhone meerdere foto's snel achter elkaar nemen met verschillende belichtingsinstellingen. Hierna zal je telefoon deze samenvoegen om zo de beste foto eruit te krijgen. Hou je liever zelf de controle? Zet deze functie dan uit via de instellingen.

Lenscorrectie

Wanneer je de ultragroothoeklens gebruikt, dan zal je zien dat je foto een beetje vervormd. Deze functie is beschikbaar vanaf de iPhone 12. Wanneer je dan lenscorrectie toepast, dan trekt je telefoon de foto recht en zie je geen vervormingen meer.