Shrek - De Musical: Een groot, groen avontuur (+WIN!)

Vrije tijd door Madelon

De Nederlandse versie van Shrek ? De Musical gaat binnenkort in première! Kim-Lian van der Meij kruipt in de huid van Prinses Fiona, maar makkelijk heeft ze het daar niet mee: ?Dit is niet van het niveau ?dat doe ik ff???

Vanaf 26 oktober 2012 tot en met 6 januari 2013 staat Shrek ? De Musical in het RAI Theater in Amsterdam op de planken. Hoofdrolspeelster Kim-Lian van der Meij kijkt uit naar het moment dat ze in haar groene Fiona-kostuum op het toneel mag staan. ?Ja, ik ben erg benieuwd hoe ik eruit zie als oger?, zegt ze. ?Ik heb het nu (ten tijde van de repetities, red.) nog niet gezien, omdat het dikmaakpak en de plakaten voor op mijn gezicht nog in de maak zijn.?


De tekeningen van de kostuums van Shrek en Prinses Fiona

Naast Kim-Lian, die in de huid kruipt van Prinses Fiona, staat William Spaaij als Shrek himself op de planken. Paul Groot (Lord Farquaad) en Rogier Komproe (Donkey) vullen de hoofdrollen aan. Daarnaast staan er nog 20 andere acteurs én een groot orkest op het toneel: met productiekosten die 3 miljoen euro bedragen is de Nederlandse versie van Shrek de duurste musicalproductie die Albert Verlinde op zich heeft genomen.

Voor Kim-Lian is deze grote productie, die regelmatig wisselt van decor en ontzettend mooie kostuums bevat, niet de makkelijkste. ?Mijn grote shownummer, in het Engels Morning Person en in het Nederlands Ochtendmens, is de grootste uitdaging?, vertelt ze. ?Fiona doet dan een grote tapdans, en dat was voor mij heel spannend, want ik kan helemaal niet tappen. Ik heb dus tapdanslessen moeten nemen en dat werpt gelukkig wel zijn vruchten af. Ik krijg het nu onder de knie, dus daar heb ik veel zin in!?


De cast presenteert nog helemaal 'kaal', zonder decor en kostuums, een aantal scènes uit de show

Verder is de show voor de ervaren musicalster toch nog een grote uitdaging. ?Ik zing vijf liedjes in de show en geen enkele is van het niveau ?dat doe ik ff?. Dit is heel anders dan alles wat ik tot nu toe gedaan heb, omdat het vocaal heel vaak switcht. Ik moet daar heel geconcentreerd mee omgaan, ik ben daar constant mee bezig.? Toch is de 32-jarige musicalster ontzettend blij met haar rol als prinses. ?Ja, Fiona is bijna een soort borderliner of een schizofreen?, lacht ze. ?Aan de ene kant een heel net prinsesje dat helemaal volgens de etiquette en normen en waarden leeft, maar aan de andere kant is ze natuurlijk een oger, omdat ze vervloekt is. Ze is dan veel grover, laat winden en boeren? Dat is erg leuk, er valt genoeg te spelen voor mij.?

In september presenteerde de cast een aantal scènes aan de pers en het moet gezegd worden: de show wordt er één om over naar huis te schrijven. ?Dit is, volgens mij, de leukste show van het jaar. Nee, niet volgens mij, ik weet het zeker?, lacht Kim-Lian. ?Er zit zo veel humor in, zo veel kleur en een mooi verhaal. Jong of oud, iedereen heeft iets met Shrek. Dus je moet deze show gewoon gaan zien.?


Shrek - De Musical draait van 26 oktober 2012 tot 6 januari 2013 in het RAI Theater in Amsterdam. Kaartjes kunnen gekocht worden via See Tickets.

WIN!
Maarrr... Ze.nl mag ook twee toegangskaarten voor Shrek - De Musical weggeven! De toegangskaarten gelden voor de voorstelling op woensdag 7 november en deze vindt dus plaats in het RAI Theater in Amsterdam.


Om kans te maken op deze prijs dien je Ze.nl te liken op Facebook. Meer kans maken? Deel de actie op je eigen Facebook- en/of Twitter-account door op onderstaande icoontjes te klikken. Klik vervolgens hieronder op de 'meedoen'-button! Simpel toch? De actie loopt tot en met 9 oktober 2012.