Bedtijd struggles die we allemaal herkennen

Vrije tijd door Sascha
Vooral vrouwen hebben het af en toe knap lastig als het aankomt op naar bed gaan. Make-upje eraf, gezicht reinigen, crème opsmeren, haar in een knot doen en ga zo nog maar even door. Dit zijn de bedtijd struggles die we allemaal wel herkennen!

 
Het liefst springen we zo ons bedje in, maar voordat dat daadwerkelijk ook echt gaat gebeuren, zijn er nog een hoop obstakels te overwinnen. Je telefoonverslaving bijvoorbeeld, of beslissen wat je morgen in godsnaam aan moet.


Telefoonverslaafde

Je wil eigenlijk gaan slapen, maar je telefoon staart je aan en vraagt om toch nog een beetje aandacht. Oké dan, voor de laatste keer nog even een laatste check op je telefoon. Instagram, Facebook, Twitter, Whatsapp, Ze.nl, Buienalarm, Snapchat en last but not least je mail. Drie uur verder kun je zowat bijna opblijven, want de wekker gaat alweer over een paar uurtjes.
 
Forever hungry
Voor de ladies onder ons die het levensmotto ‘forever hungry’ hebben, zal dit waarschijnlijk zeer herkenbaar zijn. Dan lig je eindelijk in je veel te lekkere, warme bedje, begint je maag te rommelen. Het is weer zover, je hebt weer honger… Vervolgens ga je een half uur lang twijfelen of je nou wel of niet je bed uit wil voor iets lekkers. Zucht…
 
Klaarmaken
Soms doe je verstandig en ben je van plan eens vroeg je bedje in te gaan. Rond half tien leg jij je spulletjes aan de kant, trek je je pyjama aan en wil je onder de dekens kruipen. Too bad, eerst moet je nog je tandenpoetsen, daarna je gezicht wassen, crème opdoen, je haren borstelen, je telefoonoplader zoeken, bedenken wat je morgen in godsnaam aan moet doen en ga zo nog maar even door.


Beddengoed wassen

Vol goede moed stop jij in de ochtend je bed in de wasmachine en in de droger. Daarna begin je aan je werkdag waarna je er nog een etentje met je bestie achteraan plakt. Rond middernacht kom je thuis, nog enigszins rozig van de wijntjes. Je wil in je bedje ploffen maar komt er dan achter dat je je schone dekbed er nog om moet doen. Arghhh…
 
Ruzie met de mug
Eindelijk lig je dan, hopende op een goede nachtrust. Lampje uit, dekentje over je heen en slapen maar! Tenminste, zo had je het in gedachten. Helaas word je bruut verstoord door die verrekte mug die in je oor loopt te zoemen. Aan het einde van de rit moet jij je bed weer uit en heb je ruzie met die stomme mug die je probeert te vangen.
 
Je oma belt
Nog zoiets. Je wilde net je nachtlampje uitdoen, wanneer je ‘oma belt’ op je telefoonscherm ziet staan. Je lieve, oude omaatje negeren is geen optie, dus dan neem je maar op. Je bent hartstikke gek op je oma, maar ze weet alleen nooit zo goed wanneer een gesprek een keertje klaar is, dus slapen zit er voor jou niet in. Oma is namelijk uitgebreid aan het vertellen hoe fijn ze heeft zitten puzzelen vandaag en dat de kropsla in de aanbieding zijn bij de Appie.
 
Wat zijn jouw struggles zodra het bedtijd is?