Deze prachtige boekhandels in Nederland moet je bezocht hebben

Vrije tijd door Esra

Urenlang dwalen in de mooiste boekhandels, tientallen boeken doorbladeren, flapteksten lezen en uiteindelijk met de leukste boeken naar buiten lopen. Ben jij een echte boekenliefhebber en maakt dit jou enthousiast? Wij zetten de mooiste boekhandels van Nederland onder elkaar!

De Dominicanenkerk

Deze prachtige boekhandel is gevestigd in een rijksmonument: de Dominicanenkerk. Het is een gotisch kerkgebouw, gelegen in het centrum van Maastricht. In de kerk kijk je je ogen uit. Niet alleen kun je er genieten van de vele boeken en lekkere koffie, ook is het interieur erg indrukwekkend. Er bevindt zich onder andere een 14-eeuwse fresco met voorstellingen uit het leven van de heilige Thomas van Aquino. Deze boekhandel is dus zeker het bezoeken waard!

De Drvkkery

In Middelburg vind je de boekhandel, brasserie, cadeau- en kantoorwinkel Drvkkery. Wanneer je in het grote pand staat, voelt het door de slimme en unieke opzet kleinschaliger dan het daadwerkelijk is. Zo kun je toch je eigen gang gaan en je afsluiten van de andere bezoekers. Tussen de vele boeken bevindt zich in het midden een brasserie waar je kunt genieten van verrassende lezingen en concerten onder het genot van een heerlijke lunch.

Athenaeum

Even ontsnappen aan de drukte van Amsterdam? Kom de rust tegenmoet in het boekenpaleis Athenaeum. De boekhandel kent niet alleen een ruim assortiment aan Nederlandse boeken, ook is er voor eenieder uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië wat wils. Je vindt er een unieke selectie van literatuur, geschiedenis, politiek en klassieke oudheid. Struin rond over de vele open verdiepingen, zonder je af in de rustige hoeken en geniet van de mooie boeken.

Riemer & Walinga

Voor een authentieke sfeer moet je in Ermelo zijn. Hier bevindt zich de boekhandel van Marieke en Elise Walinga. Een gezellige ruimte vol boeken, spellen en muziek. De open haard en piano maken het helemaal af. Geniet van de prettige sfeer en mooie boeken, met tussendoor een lekker kopje koffie.

Donner

Deze boekhandel, gelegen in Rotterdam, bestaat al sinds 1912 en is erg populair in de stad. Het enorme pand heeft drie etages en kent desondanks een knusse en gezellige sfeer. Neem de tijd om heerlijk rond te lopen, geniet ook hier van een kopje koffie en kies de leukste boeken uit om toe te voegen aan je eigen boekencollectie.

Waterstones

Ben jij fan van de Engelse literatuur? Ga dan eens naar de boekhandel Waterstones, gelegen in Amsterdam. Bij binnenkomst zul je je verwonderen over het prachtige interieur en de vele boeken. Het pand heeft vier etages en er hangt een fijne sfeer. Perfect om heerlijk tussen de vele boeken rond te struinen.

Waanders in de Broeren

Deze mag natuurlijk niet vergeten worden… Waanders in de Broeren is véél meer dan een boekhandel. Het is gevestigd in de Broerenkerk, een monumentaal kerkgebouw in Zwolle. De kerk heeft vier etages en kent ondanks de grootte van de kerk een knusse en gezellige sfeer. Naast dat je er kunt genieten van alle boeken, is er nog meer te doen: je kunt er winkelen, heerlijk eten en drinken in de brasserie, een lezing volgen en een concert of tentoonstelling bekijken.