Beter slapen? Verf je slaapkamer dan in deze kleur

Wonen door Laura

Slapen is het lekkerste dat er is. Niet kunnen slapen is dan ook het meest frustrerende wat je kan gebeuren. Wanneer schaapjes tellen of warme melk niet werkt, kun je ook voor een eenmalige investering gaan. Namelijk: het verven van de muur van je slaapkamer. 

Lees ook: Hongerig naar bed of laat nog iets eten: wat is beter?

Kleur bepaalt je stemming

Kleur heeft veel invloed op je leven. Zo kun je dankzij bepaalde tinten te dragen, beïnvloeden wat jij uitstraalt. Andersom heeft de kleur in je omgeving ook effect op hoe jij je voelt. Zoals je slaapkamer dus. Met iets simpels als het verven je de slaapkamermuur kun je je nachtrust al verbeteren. Dat wil niet zeggen dat je nooit zou kunnen slapen in een kamer met een andere kleur, maar je wel degelijk lekkerder slapen door de juiste kleur te kiezen.

Gevoel van kalmte

Welke kleur moet dat dan worden? Tromgeroffel… Het gaat om donkerblauwe tinten. Blauw geeft namelijk een gevoel van vrede, veiligheid en kalmte. Dit komt omdat het een kleur is die veel in de natuur voorkomt, denk maar aan de zee en de lucht. Volgens Feng-Shui zou je hart minder snel kloppen en je bloeddruk dalen als je je begeeft in een blauwe ruimte. Uit onderzoek van Travelogde blijkt dat gasten die in een blauwe kamer verbleven, langer uitsliepen.

Hollen naar de bouwmarkt dus! Hieronder vind je alvast de nodige wooninspiratie:

Lees ook: Slaapproblemen? Met dit simpele ochtendritueel slaap je voortaan als een roosje

Check deze fonQ kortingscode voor extra interieurvoordeel!