Waarom slapen mannen naakt?

Lifestyle door Mariëlle
Hooguit in een boxer om hun pielewoosie nog een beetje in bedwang te kunnen houden, maar de meeste mannen geven toch de voorkeur aan naakt slapen. Waarom? Waarom willen mannen zo nodig in hun nakie slapen? Wij hebben het antwoord.

Is het omdat ze hun lichaam lekker willen luchten? Denken ze zo meer kans te maken op een woeste nacht? Vinden ze dat gedraai van kleren om hun lichaam niet prettig? Vinden ze een pyjama niet mooi? Wat is dat toch met die mannen? Waarom willen ze per se naakt slapen? Na een onderzoek van de National Institute of Child Health and Human Development in Maryland en de Stanford University in de Verenigde Staten blijkt dat ze daar best een goede reden voor hebben.


Beter voor hun zaakje

Het onderzoek wees uit dat er bij de mannen die zonder ook maar een boxer om hun bibs slapen, 25% minder schade aan het sperma wordt toegebracht dan bij de mannen die 's nachts wel iets om hun jodokus dragen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 500 mannen in een periode van 12 maanden. Uit het onderzoek bleek dat de mannen die naakt sliepen vaker hun vriendin bezwangerden.

Logisch

Al eerder werd vastgesteld dat een verhoogde temperatuur rondom zijn gereedschap en strakke (onder)broeken de kwaliteit van het sperma verslechtert. Bij de mannen die naakt slapen blijft hun zaakje koeler en dat is goed. Mochten mannen het nou lekkerder vinden om toch een boxer te dragen, dan wordt hen geadviseerd om voor een losser exemplaar te gaan.

Ooit gedacht dat dit de reden zou zijn?