Lifestyle / Reizen
Reizen

Wanderlust? Dit zijn de engste plekken ter wereld

Nog op zoek naar een vakantiebestemming voor dit jaar? Wij weten in ieder geval welke plekken je alvast van je lijstje kunt afstrepen. Hieronder vind je de meeste creepy plekken op aarde. Van een eiland vol slangen tot de Poort naar de hel. Eh, no thanks. We blijven lekker thuis.

Lees meer in onze galerij

1/2 -

Slangeneiland in Brazilië

Meer dan 4.000 slangen leven op dit kleine eilandje van 445 vierkante meter in Brazilië. Op elke vierkante meter zouden er 1 tot 5 slangen krioelen. Niet zomaar wat slangen. Nee! De lanspuntslang woont hier, wiens gif drie tot vijf keer giftiger is dan ‘gewone’ slangen. We begrijpen wel waarom dit ook wel het dodelijkste eiland ter wereld wordt genoemd.

Zelfmoordbos in Japan

Over plekken waar je niet dood gevonden wil worden gesproken… Aokigahara is het beruchte zelfmoordbos. Na de Golden Gate Bridge is dit de populairste plek ter wereld om zelf uit het leven te stappen. In 2010 werd er bekend dat er dat jaar 200 mensen zelfmoord hebben geprobeerd te plegen. De overheid heeft de aantallen daarna verzwegen in de hoop de slechte naam van het bos te verminderen.

Ossuarium van Sedlec in Tsjechië

Wat doe je als je begraafplaats vol ligt, maar je nog skeletten over hebt? In de 14e eeuw gaf een geestelijk de opdracht om de botten en doodshoofden te verwerken in het kapel van de kerk. Het resultaat? Kroonluchters en slingers van échte mensenbotten. Brrr…

Gomantonggrotten in Maleisië 

Als je fan bent van vleermuizen is dit de place to be voor jou. In de grotten wonen namelijk er zo’n twee miljoen (!). O ja, er leven ook een miljoen kakkerlakken. Slangen, schorpioenen en enorme duizendpoten vinden het er ook errug gezellig.

 

Ga hieronder verder
Meer op de volgende pagina