Lifestyle / Reizen
Reizen

11 redenen om alleen op vakantie te gaan

Reageer 0

Hoewel het heerlijk is om je vakantie te delen met vrienden of familie, is het ook heel aantrekkelijk om alleen op vakantie te gaan. Iedereen kan solo op reis, of je nu single of bezet bent, en hier zijn 11 goede redenen voor.
 
Waarom zou je alleen op reis gaan?, hoor ik je denken. Het is ongezellig, eenzaam en ook nog eens 'gevaarlijk'. Maar er zijn ook onwijs veel voordelen aan alleen reizen!

 

 


Ultieme vrijheid
Nooit zul je zo vrij zijn als tijdens een reis die je in je eentje maakt. Alles ligt voor je open: je kunt gaan en staan waar je wilt. Het gevoel van echte vrijheid is niet te evenaren en is toch wel een van de dingen die je een keer gevoeld moet hebben in je leven.

Je hoeft met niemand rekening te houden
Wanneer je samen reist ben je verplicht om de ander ook te vermaken. Bijvoorbeeld als je op het strand ligt en je na een uur of twee weer naar huis wilt. Toch blijf je liggen om het ook je reisgezel naar de zin te maken. Nu hoeft dat niet meer! Je kunt de dingen doen waar jij zin in hebt en als je iets niet leuk vindt dan houd je er toch gewoon weer mee op?

Sneller contact met de lokale bevolking
Als je in je eentje reist raak je sneller aan de praat met anderen; ook met de lokale bevolking. Je raakt verzeild in een gesprekje met een drankje en dan komen de meest fantastische quotes en verhalen naar boven. Zo leer je een land echt goed kennen. En wie weet eindig je wel op een spectaculair BBQ-feest met allemaal locals.

 

 

 

 


Veel sociale contacten
Eenzaam zal je echt niet worden als je alleen reist. Je hebt het namelijk veel te druk met al je medebackpackers! Vooral in Zuid-Amerika, Australië en Azië stikt het van de soloreizigers die ongeveer dezelfde plekjes afgaan dankzij de komst van de Lonely Planet-reisboeken. Je maakt juist sneller nieuwe vrienden als je alleen bent. Je kunt dan samen (een stukje) verder reizen. Vaak ontmoet je al je nieuwe buddies bij het eerste hostel.

Goed voor je zelfvertrouwen
Helemaal in je eentje op stap is heel goed voor je zelfvertrouwen: je wordt er volwassener en onafhankelijker van. Niet dat je ineens dingen doet die je eerst niet kon, maar omdat je nu de kans krijgt óm ze te doen. Je bent op jezelf aangewezen en dan kom je erachter dat je het eigenlijk ook prima zelf redt.

Én voor je algemene ontwikkeling
Je leert makkelijker andere culturen kennen. Ook omdat je alleen op avontuur gaat zul je meer obstakels tegenkomen die je in je eentje moet oplossen. Daar wordt je niet alleen zelfstandiger maar ook creatiever van. Je leert niet alleen nieuwe culturen kennen maar ook jezelf. 

Vrienden over de hele wereld
Tijdens je vakantie doe je een hoop nieuwe internationale vrienden op. Hartstikke leuk natuurlijk om die vriendschappen te onderhouden en meer te leren over hun cultuur. Ook heb je gelijk een plekje om te blijven slapen in het buitenland, mocht je de smaak te pakken hebben gekregen van het soloreizen.

 

 

 

 


Makkelijker plannen
Wanneer je met een reisgenoot op vakantie gaat kun je eindeloos discussiëren over waar jullie heen willen en wat jullie willen zien. Met een groep is het helemaal erg. Iedereen die weleens met een groep vrienden op vakantie is geweest snapt waar we het over hebben. Alleen kun je alles veel makkelijker plannen zonder al de drama’s.

Je bucketlist afwerken
Dit is een mooie gelegenheid om nu echt de dingen te doen en te zien die je altijd al eens hebt willen beleven. Pak je bucketlist erbij en werk je lijstje af. Altijd al op een olifant willen rijden en oude tempels bekijken? Op naar Azië!

Je leert je eigen gezelschap waarderen
Natuurlijk wist je al dat je leuk was, maar zonder deze solotrip had je nooit geweten hoe hilarisch je eigenlijk bent. Tijd zat om je eigen gedachten eens onder de loep te nemen en om vrienden te worden met jezelf. Als je goed met jezelf kunt opschieten is het niet erg om alleen te zijn. Je bent immers met een vriendin.

Je relatie een boost geven
Hoe kun je iemand missen als die persoon nooit weg is? Je kunt nog een heel leven samen zijn dus die vakantie zonder hem maakt dan echt niet veel uit. Als jullie elkaar de vrijheid geven om jullie dromen waar te maken dan is dat alleen maar goed voor jullie relatie. Zo stimuleer je elkaar om te groeien en als je even weg bent geweest weet je weer wat je aan elkaar hebt.

Ben jij weleens alleen op vakantie geweest?

 

 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 6 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Mariskalinda

  Ik ben afgelopen winter voor het eerst geweest naar Thailand en nu aan het kijken voor deze winter weer, lekker 4-5 weken er tussen uit, naar Costa Rica!! Mega zin in ook :)
  Nog wel een opmerking voor de redactie van ze.nl:
  In het artikel wordt aangemoedigd om op een olifant te gaan rijden, maar wat (helaas) veel mensen niet weten is dat deze van nature wilde dieren op een vreselijke manier gemarteld worden, net zo lang totdat ze luisteren en er dus op gereden kan worden. Echt hartverscheurend!!
  Veel beter is om naar een sanctuary te gaan, een opvanghuis voor deze dieren die niet meer terug het wild in kunnen.
  Dan kun je ze ook aaien, voeren en er zelfs blijven slapen! En zo steun je ook nog die projecten. Zou fijn zijn als dit wordt aangepast, thanks!!

 • Boekenliefhebster

  Lijkt me geweldig om eindelijk genoeg moed te hebben om die stap te zetten om alleen weg te gaan.

 • DesireeMelanie

  Ik vind alleen reizen heerlijk, om alle bovenstaande redenen. Ik ben inderdaad begonnen met London, maar al snel daarna eerst naar New York en een jaar later naar San Francisco geweest.

 • Belize

  Ik zou het graag een keertje willen proberen om alleen te reizen. Ik zou dan beginnen met een bestemming Europa om te kijken hoe het bevalt.

  @Anoukk India lijkt mij nou niet bepaald het beste land om als vrouw, alleen door te reizen.

 • Chantal

  Ik heb al een paar jaar een lieve vriend die gelukkig ook van reizen houdt, maar als ik alleen zou zijn zou ik ook gewoon gaan. Er is zoveel moois te zien op de wereld, ik zou me niet laten tegenhouden door het gebrek aan een medereiziger. Desnoods kan je met een groepsreis mee, als je niet helemaal alleen wilt zijn.

 • anoukk

  Ik heb in de zomer 3 weken alleen door zuid India gereisd. Na afloop dacht ik; dit nooit meer! Met iemand op vakantie is veel leuker, omdat je dan dingen kan delen. Maar ik heb alsnog een trip alleen gepland, puur omdat ik daar sowieso heen wil en me niet tegen wilde laten houden door het feit dat andere in die periode niet vrij zijn!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen