Met deze interieur-items haal jij het vakantiegevoel in huis (en tuin)

Wonen door Kim

Buiten schijnt het zonnetje al volop. Dat proeft naar meer. Helaas zit een zomervakantie er dit jaar zeer waarschijnlijk niet in. Nou, dan haal je het vakantiegevoel toch gewoon in eigen huis. Deze items geven jou dat zomerse gevoel! 

Lees ook: Deze 6 planten hebben bijna geen water nodig

Tropische planten

Een mooie palm kan je al helemaal een tropisch gevoel geven. Droom weg bij mooie witte stranden en de warmte van de zonnestralen. Niet alleen het gevoel wat de planten geven is fijn. Daarnaast hebben ze een luchtzuiverende werking, dus dat is nog gezond ook! 

Kleuren en printjes

Was je favoriete vakantiebestemming toevallig Griekenland? Dan kun je met de kleuren blauw en wit gaan werken. Customize een oude vaas, die al jaren in de kast staat te verfstoffen. Hier kan je helemaal los mee gaan. Je kan zelf bepalen hoe en wat je er precies van wilt maken. Als je houdt van Ibiza dan kunnen bijvoorbeeld de vrolijke printjes niet ontbreken. Je kunt kussentjes op de bank toevoegen met vrolijke bloemetjes of palmbladeren erop. Zorg er in ieder geval voor dat je huis een rustige relaxte sfeer overbrengt. Dan is het zeker helemaal Ibiza stijl! 

Geuren 

Haal een paar geurtjes in huis die je herinneren aan een vakantiebestemming. Ben je ooit naar een plek geweest waar heel veel bloemen waren, kies dan voor een bloemige geur. Of ben je ooit in een knus huisje met een openhaard, in een wat kouder land geweest? Ga dan voor een geur van houtvuur. Zo ben je ineens even helemaal terug op je vakantiebestemming. 

Vakantiefoto’s

Dit is ook meteen een leuke tijdsbesteding! Pak je vakantie fotoboeken erbij. Kies één of twee mooie foto’s uit en stop ze in een mooi lijstje. Deze kun je op je dressoirkast zetten en voilà: het zomerse gevoel zal beetje bij beetje komen. 

Bloemen en planten

Heb je in het weekend zin om even naar buiten te gaan, omdat je de hele week al binnen zit gekluisterd achter je laptop? Koop dan wat nieuwe bloemen en planten (het liefst online) en geef je tuin een make-over. Kies voor vrolijke kleuren. Zodra het zonnetje weer schijnt komt het vakantiegevoel helemaal vanzelf terug! 

Schilderij

Koop een schilderij of poster met je favoriete stad erop. Deze kun je bijvoorbeeld boven de bank hangen. Elke keer wanneer je erlangs loopt wordt je aandacht er even door getrokken en voelt het weer alsof je terug bent op die mooie plek! Ook kun je een eigen foto als poster laten afdrukken en inlijsten. Zo geef je er nog een extra personal touch aan! 

Shop alle interieur-items:

 

Lees ook: Wauw: dit zijn de mooiste kleurencombinaties voor je interieur