Top 10: wandrekken

Producten door Redactie Ze.nl

Verschillende ruimtes in huis lenen zich goed voor het gebruik van een wandrek. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, waar je het wandrek kunt gebruiken als opbergplek voor je kruiden of weckpotten met verschillende pastasoorten. Ook in de badkamer of een los toilet komt een wandrek van pas. Het helpt je deze vaak ietwat saaie ruimtes te decoreren met een kaarsenstandaard, een plantje en bijvoorbeeld geurstokjes. Dit artikel zet de top 10 wandrekken voor je op een rijtje!

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste wandrekken

Wandrekken zijn er in tal van verschillende soorten, modellen en kleuren. Dit kan het best lastig maken een geschikt model wandrek voor jouw ruimte in huis te vinden. Kies je bijvoorbeeld voor een wandrek van aluminium, of voor een model van hout? Bekijk hieronder alvast de top 10 beste wand rekken van dit moment. Het biedt je inspiratie, wanneer je een nieuw wandrek zoekt voor jouw interieur.

 1. 1

  Gadgy vierkante wandrekken (set van 3 stuks) 

  • Fraai design
  • Duurzaam
  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

 2. 2

  Lifa Living industrieel wandrek (set van 2 stuks) 

  • Betaalbaar
  • Goed formaat

  Prijs tonen

 3. 3

  Buffel&Co luxe wandrek van massief hout 

  • Hoge kwaliteit

  Prijs tonen

 4. 4

  Lifa Living Ronda wandrek 

  • Prachtig design
  • Kwalitatief MDF-hout

  Prijs tonen

 5. 5

  IVOL rechthoekig wandrek met vier planken 

  • Zeer stevig
  • Verschillende maten 

  Prijs tonen

 6. 6

  Galeara Design rechthoekig wandrek 

  • Zeer robuust

  Prijs tonen

 7. 7

  Galeara Design wandschap Zoox 

  • Mooi design

  Prijs tonen

 8. 8

  IVOL zeshoekig metalen wandrek met houten plankjes 

  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

 9. 9

  Galeara Design Cavoo wandschap (set van 3 stuks) 

  • RVS

  Prijs tonen

 10. 10

  Odoxia wandrek met accessoires (set van 2 stuks) 

  • Voordelig
  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

Koopgids: beste wandrekken

Tijd om verder in te zoomen op de wandrekjes uit bovenstaande top 10. Wat maakt het ene model beter dan het andere? Van welke materialen zijn de diverse modellen gemaakt en wat maakt ze uniek?

1 Gadgy vierkante wandrekken (set van 3 stuks) 

Prijs tonen

Gadgy biedt een complete set van drie vierkante wandrekken in industriële stijl. De wandrekken verschillen van elkaar in formaat. Je kunt ze aan dezelfde wand monteren, maar ze ook op verschillende plekken in huis gebruiken. De Gadgy wandrekken zijn gemaakt van stevig metaal; het maakt deze accessoires voor jouw interieur bijzonder duurzaam. Het metaal blijft mooi en biedt voldoende draagkracht voor een stenen beeldje, een bloempot of bijvoorbeeld een aantal weckpotten. Houd rekening met een diepte van 12 centimeter; niet iedere bloempot zal op dit plateau passen.

De wandrekken verschillen van elkaar in formaat.

Voordelen Gadgy vierkante wandrekken (set van 3 stuks) 

 • Fraai design
 • Duurzaam
 • Goede prijs/kwaliteit

2 Lifa Living industrieel wandrek (set van 2 stuks) 

Prijs tonen

Waar de Gadgy wandrekken een vierkante vorm hebben, biedt Lifa Living een set van twee rechthoekige kruidenrekjes aan. Je hoeft de wandrekken echter niet per definitie voor je kruiden te gebruiken; de wandrekken kunnen ook in de badkamer en bijvoorbeeld je slaapkamer van pas komen. Hang beide wandrekken onder elkaar aan de muur, of gebruik ze op verschillende plekken in huis. 

Qua diepte zijn deze industriële wandrekken van Lifa Living net iets dieper dan de modellen van Gadgy; 14.5 centimeter. Een van beide modellen beschikt aan de onderzijde over een losse stang; je kunt deze stang gebruiken voor het ophangen van een thee- of handdoek.

Qua diepte zijn deze industriële wandrekken van Lifa Living net iets dieper dan de modellen van Gadgy

Voordelen Lifa Living industrieel wandrek (set van 2 stuks) 

 • Betaalbaar
 • Goed formaat

3 Buffel&Co luxe wandrek van massief hout 

Prijs tonen

Ben je specifiek op zoek naar een houten wandrek? In dat geval is dit massief houten wandrek van Buffel&Co het overwegen waard. Het model wordt met leren hangers aan de wand bevestigd. Deze leren dragers zijn op bijzonder fraaie wijze in het hout van het wandrek verwerkt. Aan de voorzijde loopt het hout van boven naar beneden af; het is verstek gezaagd.

Aan de onderzijde van deze massief houten wandplank hangt een losse houten roede. Aan deze roede kun je een hand- of theedoek hangen, maar bijvoorbeeld ook je keukengerei. Standaard wordt de roede met zes losse haken geleverd.

Aan de onderzijde van deze massief houten wandplank hangt een losse houten roede.

Voordelen Buffel&Co luxe wandrek van massief hout 

 • Hoge kwaliteit

Nadelen Buffel&Co luxe wandrek van massief hout 

 • Relatief duur

4 Lifa Living Ronda wandrek 

Prijs tonen

Naast een rechthoekig of vierkant model wandrek, kan ook een ronde variant interessant zijn. Het maakt het interieur van je keuken, badkamer of bijvoorbeeld slaapkamer minder strak. Je interieur krijgt met ronde vormen vaak een ietwat speelse look. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit Lifa Living Ronda wandrek van metaal, voorzien van vier houten plankjes. Deze plankjes zijn minder diep dan de planken van de voorgaande modellen: 11 centimeter.

Gebruik dit ronde metalen wandrek voor het opbergen van accessoires, voor een kleine bloempot of bijvoorbeeld voor je kruiden in de keuken. De plankjes zijn gemaakt van MDF-hout.

De plankjes zijn gemaakt van MDF-hout.

Voordelen Lifa Living Ronda wandrek 

 • Prachtig design
 • Kwalitatief MDF-hout

5 IVOL rechthoekig wandrek met vier planken 

Prijs tonen

Enigszins vergelijkbaar met het ronde wandrek van Lifa Living, is dit zwarte metalen wandrek van IVOL in vierkante vorm. Ook dit model is uitgevoerd met vier plankjes, welke een diepte van 11 centimeter hebben. Je kunt er verschillende accessoires op plaatsen. De opvallende kleur van het hout maakt dit wandrek tot een echte eyecatcher in je interieur; de plankjes zijn enigszins ruw afgewerkt. Het voorziet ze van een authentieke look.

De opvallende kleur van het hout maakt dit wandrek tot een echte eyecatcher in je interieur

Voordelen IVOL rechthoekig wandrek met vier planken 

 • Zeer stevig
 • Verschillende maten 

6 Galeara Design rechthoekig wandrek 

Prijs tonen

Op zoek naar een industriële accessoire voor jouw interieur? Overweeg in dat geval dit vierkante metalen wandrek van Galeara Design. Eerder in deze top 10 wandrekken werden al enkele vierkante modellen getoond. Een belangrijk verschil met deze variant van Galeara Design is de dikte van het metaal; dit wandrek is veel grover dan eerdere modellen. Het model is voorzien van een houten plankje in lichte kleur, met een diepte van 12 centimeter.

Tip: je kunt dit rechthoekige metalen wandrek goed combineren met een aantal bronzen of bijvoorbeeld gouden bloempotjes. Het geeft een luxe uitstraling aan dit accessoire.

dit wandrek is veel grover dan eerdere modellen.

Voordelen Galeara Design rechthoekig wandrek 

 • Zeer robuust

Nadelen Galeara Design rechthoekig wandrek 

 • Prijzig

7 Galeara Design wandschap Zoox 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met het voorgaande model van Galeara Design, is ook dit Zoox wandschap wat grover van aard. Het model is vierkant, met afgeronde hoeken. Wat direct opvalt aan dit wandrek is het feit, dat alle zijkanten volledig afgesloten zijn met het metaal waarvan de wandschap gemaakt is. Het laat dit wandrek goed tot z’n recht komen binnen een industrieel interieur. Aan de onderzijde beschikt de wandschap over een licht, houten plankje. Het breekt het zwart van het metaal.

Aan de onderzijde beschikt de wandschap over een licht, houten plankje. Het breekt het zwart van het metaal.

Voordelen Galeara Design wandschap Zoox 

 • Mooi design

8 IVOL zeshoekig metalen wandrek met houten plankjes 

Prijs tonen

In dit overzicht met 10 leuke wandrekken voor thuis werden al verschillende vormen getoond. Een zeshoekig model wandrek zagen we echter nog niet; IVOL biedt je deze optie! Het zeshoekige metalen wandrek van dit merk is voorzien van vier losse houten plankjes met een diepte van 9,5 centimeter. In vergelijking met de andere modellen uit dit overzicht is deze diepte beperkt; houd er rekening mee met de accessoires die je straks op deze plankjes wilt plaatsen.

Net als bij een eerder model, zijn ook deze houten plankjes ruw afgewerkt. Dit geeft het zeshoekige metalen wandrek een authentieke look.

Net als bij een eerder model, zijn ook deze houten plankjes ruw afgewerkt.

Voordelen IVOL zeshoekig metalen wandrek met houten plankjes 

 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen IVOL zeshoekig metalen wandrek met houten plankjes 

 • Niet altijd even recht

9 Galeara Design Cavoo wandschap (set van 3 stuks) 

Prijs tonen

Een middenweg tussen de eerder getoonde modellen wandrekjes van Galeara Design zijn deze wandschappen in het model Cavoo. Het wandrek heeft een strak, stijlvol ontwerp met dunne metalen draden rondom het houten plankje onderin. De lichte kleur van dit plankje breekt het zwart van het metaal. Het Cavoo wandschap van Galeara Design heeft een industriële, ietwat landelijke uitstraling.

De set bestaat uit drie van deze wandrekken, welke ieder een eigen maat hebben. De breedte van de wandrekken loopt uiteen van 21, tot 24 en 27 centimeter. Ieder van deze modellen heeft een diepte van 12 centimeter.

De set bestaat uit drie van deze wandrekken, welke ieder een eigen maat hebben.

Voordelen Galeara Design Cavoo wandschap (set van 3 stuks) 

 • RVS

10 Odoxia wandrek met accessoires (set van 2 stuks) 

Prijs tonen

Op zoek naar een heel ander model wandrek? Kijk in dat geval eens naar de metalen rekken van Odoxia, waaraan je verschillende meegeleverde accessoires kunt ophangen. Denk aan verschillende haken, wasknijpers, een mandje en bijvoorbeeld een metalen plankje. Odoxia levert deze wandrekken per twee stuks; ze hebben een afmeting van 30 bij 40 centimeter.

Je kunt de wandrekken met accessoires in de keuken gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een werk- of speelkamer.

ze hebben een afmeting van 30 bij 40 centimeter.

Voordelen Odoxia wandrek met accessoires (set van 2 stuks) 

 • Voordelig
 • Gebruiksvriendelijk

Aanvullende informatie

Verschillende soorten en materialen wandrekken

De wandrekken voor thuis worden in tal van verschillende formaten, modellen en gemaakt van diverse materialen aangeboden. Het meest populair zijn de metalen wandrekken, vaak voorzien van een houten plankje. Deze metalen wandrekken gaan lang mee, blijven mooi en zijn bestand tegen een stootje.

Alternatief voor de metalen wandrekken is een wandrek van hout. Deze houten wandrekken kun je vaak met leren banden aan de wand bevestigen. Waar de modellen van metaal vaak een industriële uitstraling hebben, komen de houten wandrekken goed tot hun recht in een landelijk ingerichte ruimte.

Wandrekken in verschillende smaken

Niet alleen worden wandrekken van verschillende materialen gemaakt; je vindt ze in diverse smaken. Kies je bijvoorbeeld voor een industrieel of landelijk model? Ga je voor een rechthoekig of vierkant wandrek? Ook een variant in ronde vorm behoort tot je mogelijkheden, evenals een zeshoekig wandrek.

De stijl van een wandrek bepaalt in welke mate deze opvalt. Een zeshoekig wandrek zal sneller de eyecatcher van een ruimte vormen, dan een simplistisch vierkant model. Evenals dat een model volledig omgeven door een brede metalen band veel nadrukkelijker in het interieur aanwezig is, dan bijvoorbeeld een rek voor aan de wand met een dun metalen frame.

Verschillende kleuren wandrekjes

Het gros van de metalen wandrekken heeft een zwarte kleur, daar waar een houten wandschap vaak zijn natuurlijke look behouden heeft. Voordeel van een houten wandrek is het feit, dat je deze in iedere gewenste kleur kunt afwerken. Schuur het hout en lak deze opnieuw met de RAL-kleur die het beste bij jouw interieur past. Ook handig, wanneer het hout beschadigd is! In het geval van een metalen frame is dit lastiger; je zou het metaal kunnen spuiten.

Prijzen van wand rekken (hoog-laag)

Bij de aankoop van een nieuw wandrek voor je keuken, badkamer of slaapkamer kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Er worden wandrekken voor een tientje per stuk (soms verkocht in een set van drie) aangeboden, maar je vindt ook modellen van meer dan vijftig euro. Dat laatste betaal je bijvoorbeeld voor een massief houten wandrek met leren banden. De prijs van een gemiddeld metalen wandrek ligt rond de 20 à 25 euro per stuk; grotere modellen kosten al snel zo’n 35 euro per stuk

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Er zijn verschillende factoren op basis waarvan je de diverse wandrekken met elkaar kunt vergelijken. Hieronder vind je de belangrijkste factoren.

 • Diepte van een wandrek: de diepte van een wandrek is bepalend voor hetgeen je op de plankjes van het wandrek kunt plaatsen. Vaak ligt de diepte van een wandrek tussen de 10 en 12 centimeter.

 • Inclusief montagemiddelen: controleer of de wandrekken geleverd worden met montagemateriaal. Vaak gaat het hierbij om niet meer dan een aantal pluggen en schroeven.

Accessoires bij een wandplank: onder sommige wandplanken bevindt zich een roede, evenals dat er wandrekken zijn waaraan je haken kunt bevestigen om keukengerei aan op te hangen. Kijk bij het vergelijken van de wandrekken welke accessoires standaard worden meegeleverd.

In welke ruimtes kun je wandrekken plaatsen?

Wandrekken kunnen in de basis in iedere ruimte van je woning gebruikt worden. Het meest gebruikelijk is de toepassing van wandschappen in bijvoorbeeld de keuken en badkamer. Je kunt een wandrek in de keuken gebruiken voor het opbergen van losse kruidenpotjes of bijvoorbeeld weckpotten.

In de badkamer komt het wandrek van pas bij het decoreren van de ruimte. Datzelfde geldt overigens voor de toepassing van een wandplank in de slaapkamer. Gebruik het wandrek hier voor een leuke bloempot of kaarsenstandaard. Ook een beeldje wat je van familie of vrienden gekregen hebt, kun je hier op je wandplank plaatsen.

Verschillende toepassingen van een wandrek

Wandrekken kennen in de basis twee toepassingen: voor het opbergen van spullen en als decoratie van een kale wand. In de keuken en bijvoorbeeld werkkamer worden wandschappen vaak gebruikt als opbergplek voor keukengerei, een nietmachine of bijvoorbeeld een bakje met pennen. Gebruik je een wandschap in de badkamer of bijvoorbeeld slaapkamer, dan is dit vaak ter decoratie. Een wandrek kan hier een eyecatcher vormen!

Conclusie: zo kies je de beste wandrekken

Het moge duidelijk zijn dat wandrekken in tal van verschillende stijlen, vormen en formaten worden aangeboden. De meeste wandrekken zijn zwart van kleur, gemaakt van metaal en voorzien van een houten plankje aan de onderzijde. Soms worden de wandrekken los verkocht voor een prijs tussen de 25 en 35 euro; in andere gevallen koop je er meerdere als set. Dat laatste is vaak de goedkoopste optie, de wandrekken kosten hierbij gemiddeld zo’n 10 à 15 euro. Bij de aanschaf van een wandrek is het voornamelijk van belang te letten op de diepte ervan.

 • Meest duurzame keuze

  Gadgy vierkante wandrekken (set van 3 stuks) 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy vierkante wandrekken (set van 3 stuks) 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste keuze

  Lifa Living industrieel wandrek (set van 2 stuks) 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een wandrek ophangen?

Bij de meeste wandrekken wordt het montagemateriaal standaard meegeleverd. Zo hoef je geen losse pluggen en schroeven te kopen. Belangrijk bij het monteren van een wandrek aan de muur is het om te controleren of de meegeleverde pluggen schikt zijn voor het materiaal waaraan je het wandrek bevestigt.

Waar kan ik een wandrek kopen?

Een wandrek kopen doe je eenvoudig online. Je vindt hier tientallen, zo niet honderden verschillende modellen wandrekken. De meeste wandrekken zijn gemaakt van zwart metaal of van naturel hout.

Wat zijn leuke wandrekjes?

Wandrekjes worden in talloze vormen verkocht. Leuk zijn onder meer de vierkante wandrekken in verschillende formaten, maar ook een rond- of zeshoekig wandrek. Zorg dat de wandschap qua stijl past bij de rest van je interieur.

Kan ik zelf een wandrek maken?

Je zou zelf een wandrek kunnen maken. Dit doe je bijvoorbeeld met een losse houten plank, welke je middels dragers of bijvoorbeeld losse leren banden aan de wand bevestigt. Zelf een metalen wandrek maken is een stuk lastiger; veel mensen hebben er niet het juiste gereedschap voor.