Top 10: solar tuinverlichting

Producten door Redactie Ze.nl

Creëer een gezellige sfeer in je tuin, door te kiezen voor het gebruik van solar tuinverlichting deze zomer. De tuinverlichting wordt in tal van verschillende soorten aangeboden. Denk aan een vrolijk lichtsnoer, welke je van de ene kant van het terras naar de andere spant. Of kies bijvoorbeeld voor een aantal grondspots, waarmee je de mooiste planten, heesters en bomen in de tuin uit kunt lichten. In dit artikel vind je een handige top 10 met de beste solar tuinlampen van dit moment. Gebruik jij ze al in je borders?

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste solar tuinverlichtingen

De afgelopen jaren groeide het aanbod aan buitenlampen op zonne-energie fors. Dit maakt het niet altijd even gemakkelijk om tot een weloverwogen keuze tekomen. Wat maakt de ene solar buitenlamp beter dan de andere? Hieronder vind jede top 10 beste solar tuinverlichting.

 1. 1

  Gadgy solar buitenlamp met bewegingssensor 

  • Eenvoudig te monteren
  • Voldoende licht
  • Goede accucapaciteit

  Prijs tonen

 2. 2

  Groovy Light solar tuinverlichting 

  • Weerbestendig
  • Makkelijk te bevestigen

  Prijs tonen

 3. 3

  Homèlle solar lichtsnoer 

  • Verschillende maten

  Prijs tonen

 4. 4

  DOUBLE MM solar tuinverlichting 

  • Juiste felheid
  • Heel leuke sfeerverlichting

  Prijs tonen

 5. 5

  Solar tuinverlichting voor aan de wand 

  • Mooi design

  Prijs tonen

 6. 6

  Gadgy hangende Oosterse lantaarn op zonne-energie 

  • Goede kwaliteit
  • Trendy

  Prijs tonen

 7. 7

  Homèlle solar tuinfakkels (6 stuks) 

  • Mooi design

  Prijs tonen

 8. 8

  Lardic Home & Life solar tuinlamp met grondspies 

  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

 9. 9

  Gadgy solar tuinverlichting vlinders 

  • Mooi licht
  • Mooie vormgeving

  Prijs tonen

 10. 10

  Gadgy solar tafellamp bijenkorf 

  • Goed materiaal
  • Trendy

  Prijs tonen

Koopgids: best geteste buitenlampen op zonne-energie

Tijd om verder in te zoomen op de verschillende mogelijkheden die je hebt bijde aankoop van solar tuinverlichting. Verderop op deze pagina lees je meer overde factoren op basis waarvan je de diverse buitenlampen op zonne-energie metelkaar kunt vergelijken.

1 Gadgy solar buitenlamp met bewegingssensor 

Prijs tonen

Gebruik deze Gadgy solar buitenlampen met bewegingssensoren aan een buitenmuur, waarlangs je een tuinpad hebt gelegd. Ook bij de voor- of achterdeur misstaat een Gadgy solar buitenlamp niet. Op het moment dat er beweging gedetecteerd wordt, springt de lamp automatisch aan. Wel zo handig!

De buitenlampen op zonne-energie van Gadgy beschikken over drie verschillende standen. Zo kun je ervoor kiezen de buitenlampen slechts in te laten schakelen bij beweging. Alternatief is het standaard inschakelen van de verlichting, los van gedetecteerde bewegingen rondom de buitenlampen.

Op het moment dat er beweging gedetecteerd wordt, springt de lamp automatisch aan. Wel zo handig!

Voordelen Gadgy solar buitenlamp met bewegingssensor 

 • Eenvoudig te monteren
 • Voldoende licht
 • Goede accucapaciteit

2 Groovy Light solar tuinverlichting 

Prijs tonen

Voorzie het terras van sfeervolle verlichting met deze Groovy Light solar tuinverlichting, uitgevoerd met 20 led’s. Deze lampjes bieden een lichtopbrengst van 150 Lumen (lm) en hebben een oplaadtijd van zo’n 4 tot 6 uur. Voldoende om de verlichting ’s avonds zo’n 10 tot 12 uur aan te laten staan.

De tuinverlichting op zonne-energie is weerbestendig (IP65 gecertificeerd) en volledig gemaakt van recyclebare materialen. Een hele duurzame keuze voor het verlichten van je tuin!

Een hele duurzame keuze voor het verlichten van je tuin!

Voordelen Groovy Light solar tuinverlichting 

 • Weerbestendig
 • Makkelijk te bevestigen

3 Homèlle solar lichtsnoer 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met de tuinverlichting van Groovy Light, kan ook dit lichtsnoer van Homèlle je helpen bij het creëren van een gezellige sfeer op het terras. Dit lichtsnoer is uitgevoerd met 25 led’s en daarmee 7,5 meter lang. Het warme licht van dit lichtsnoer is niet alleen buiten op zonne-energie te gebruiken; je kunt het lichtsnoer in de herfst naar binnen halen. Laad de verlichting binnen op middels de micro-USB aansluiting.

Prettig aan dit lichtsnoer is de parallelschakeling van de verschillende lampen. Mocht er een lamp doorbranden, dan blijft de rest werken. Het lichtsnoer is weerbestendig (IP65).

Prettig aan dit lichtsnoer is de parallelschakeling van de verschillende lampen.

Voordelen Homèlle solar lichtsnoer 

 • Verschillende maten

Nadelen Homèlle solar lichtsnoer 

 • Relatief duur

4 DOUBLE MM solar tuinverlichting 

Prijs tonen

Zoek je naar sfeerverlichting op zonne-energie voor het gebruik in de borders van je tuin? Kijk in dat geval eens naar de solar tuinverlichting van DOUBLE MM. Deze sfeerverlichting vormt een soort vuurvliegjes, welke je tussen je siergras of bijvoorbeeld bamboe kunt plaatsen. Het geeft een bijzonder fraai effect in de avond!

De prikspots, welke standaard per twee stuks verpakt worden, beschikken over 10 led’s en branden meer dan 12 uur. Het opladen van de accu van deze tuinverlichting op zonne-energie kost zo’n 6 tot 8 uur.

Het opladen van de accu van deze tuinverlichting op zonne-energie kost zo’n 6 tot 8 uur.

Voordelen DOUBLE MM solar tuinverlichting 

 • Juiste felheid
 • Heel leuke sfeerverlichting

5 Solar tuinverlichting voor aan de wand 

Prijs tonen

Deze solar wandlamp voor buiten vormt een stijlvolle toevoeging aan de buitenmuur van je woning. Het helpt je paden langs je muren te verlichten, maar is ook zeer geschikt voor de wanden grenzend aan het terras. Standaard worden deze buitenwandlampen per twee stuks verpakt.

Fraai aan deze wandlampen is het feit, dat het licht zowel aan de boven- als onderzijde uit de lamp komt. Het heeft een artistiek effect! Een belangrijk nadeel van deze wandlamp is het feit dat het model niet bestand is tegen vorst. Haal de lamp in de winter naar binnen. Het model is IP65 weerbestendig.

Een belangrijk nadeel van deze wandlamp is het feit dat het model niet bestand is tegen vorst.

Voordelen Solar tuinverlichting voor aan de wand 

 • Mooi design

Nadelen Solar tuinverlichting voor aan de wand 

 • Mindere kwaliteit

6 Gadgy hangende Oosterse lantaarn op zonne-energie 

Prijs tonen

Liever geen strak ontworpen lamp voor aan de wand, of een speels lichtsnoer? Kijk in dat geval zeker eens naar deze hangende Oosterse lantaarn van Gadgy. Het model wordt per twee stuks aangeboden en heeft een fijne, bronzen kleur. Een subtiele toevoeging aan jouw tuin! Hang de lantaarns aan een buitenmuur, de schutting of bijvoorbeeld een boom.

De buitenlampen op zonne-energie zijn weerbestendig en schakelen ’s avonds automatisch in. Prettig aan het zonnepaneel van dit model buitenlamp, is dat deze ook op een bewolkte dag op zal laden.

Prettig aan het zonnepaneel van dit model buitenlamp, is dat deze ook op een bewolkte dag op zal laden.

Voordelen Gadgy hangende Oosterse lantaarn op zonne-energie 

 • Goede kwaliteit
 • Trendy

7 Homèlle solar tuinfakkels (6 stuks) 

Prijs tonen

Net als de Oosterse lantaarns op zonne-energie van Gadgy, vormen ook deze tuinfakkels van Homèlle een fraai alternatief voor lichtsnoeren en vaste wandlampen uit dit overzicht met de top 10 beste solar tuinverlichting. De lantaarns worden per zes stuks verkocht, waarmee je direct een volledig tuinpad kunt verlichten. Gebruik de tuinfakkels ook rondom je terras; het creëert een hele gezellige sfeer op zomeravonden.

De tuinfakkels van Homèlle zijn IP65 weerbestendig, bestand tegen vorst en tegen hitte. Na het opladen van de fakkels zullen deze je terras, tuinpad of border gedurende zo’n 6 tot 8 uur verlichten.

De tuinfakkels van Homèlle zijn IP65 weerbestendig, bestand tegen vorst en tegen hitte.

Voordelen Homèlle solar tuinfakkels (6 stuks) 

 • Mooi design

Nadelen Homèlle solar tuinfakkels (6 stuks) 

 • Relatief snel stuk

8 Lardic Home & Life solar tuinlamp met grondspies 

Prijs tonen

Deze Lardic Home & Life solar buitenlamp vormt met recht een artistieke toevoeging aan je tuin. De hangende gieter met led buitenlamp wordt geleverd in combinatie met een bijpassende grondspies. Zo kun je deze overal in je tuin terug laten komen en eenvoudig verplaatsen. Ook overdag vormt de gieter door zijn bronzen kleur een fraaie toevoeging aan de tuin.

De lamp schakelt automatisch in wanneer het donker wordt, om zichzelf een volgende dag opnieuw op te laden. Het model is waterbestendig.

Het model is waterbestendig.

Voordelen Lardic Home & Life solar tuinlamp met grondspies 

 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen Lardic Home & Life solar tuinlamp met grondspies 

 • Ophangstang relatief kort

9 Gadgy solar tuinverlichting vlinders 

Prijs tonen

Creëer een uniek schaduweffect met deze Gadgy buitenlamp op zonne-energie, voorzien van vlinderpatroon. Op het moment dat de buitenlamp ingeschakeld wordt, verspreidt de schaduw van de vlinders zich rondom de lamp. Het is een fraaie toevoeging aan ieder terras of balkon.

Je kunt deze buitenlamp op zonne-energie gebruiken aan de rand van het terras, maar bijvoorbeeld ook op de tuintafel. Het model is hier niet te groot voor. Overdag valt de buitenlamp op door zijn diepe, ietwat koperen kleur. Een leuke accessoire! Het model is spat- en regenwaterdicht, waardoor deze in de avond niet naar binnen hoeft te worden gehaald.

Het model is spat- en regenwaterdicht

Voordelen Gadgy solar tuinverlichting vlinders 

 • Mooi licht
 • Mooie vormgeving

10 Gadgy solar tafellamp bijenkorf 

Prijs tonen

Vind je de schaduw van de vlinders van het vorige model buitenlamp op zonne-energie te druk? Kijk in dat geval eens naar deze Gadgy solar buitenlamp in het model van een bijenkorf. Je kunt deze buitenlamp op zonne-energie zowel op je tuintafel, als bijvoorbeeld aan de schutting gebruiken. De buitenlamp wordt standaard met bijpassende buitenhaak geleverd voor montage aan een schutting of buitenmuur.

Ook handig aan deze Gadgy solar bijenkorf buitenlamp is de sensor waarvan deze voorzien is. De buitenlamp schakelt hierdoor automatisch in aan het eind van de dag. Het model is IP65 weerbestendig.

De buitenlamp schakelt hierdoor automatisch in aan het eind van de dag.

Voordelen Gadgy solar tafellamp bijenkorf 

 • Goed materiaal
 • Trendy

Aanvullende informatie

Hoe werkt solar tuinverlichting?

Een solar buitenlamp is voorzien van een klein zonnepaneel. Overdag wekt dit zonnepaneel zonne-energie op, wat wordt opgeslagen op een interne accu. Veel buitenlampen op zonne-energie zijn voorzien van een sensor, welke de tuinverlichting automatisch laat inschakelen als het buiten donker wordt. Veel accu’s zijn krachtig genoeg om, mits volledig opgeladen, voldoende energie te leveren voor het gebruik van de buitenlamp tijdens de volledige avond.

Solar buitenlampen met sensor

Zoals reeds genoemd werd zijn veel buitenlampen op zonne-energie voorzien van een sensor, welke de lamp automatisch in laat schakelen in de avond. Naast deze modellen met lichtsensor, zijn er ook varianten met een bewegingssensor. Zo’n bewegingssensor maakt dat de solar buitenlamp ingeschakeld wordt, op het moment dat de sensor beweging detecteert. Een ideale buitenlamp voor naast de voor- of achterdeur, of bijvoorbeeld om een tuinpad te verlichten.

Grondspots op zonne-energie

De solar tuinverlichting wordt in tal van verschillende varianten aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een solar wandlamp voor buiten, een vrolijk lichtsnoer en grondspots op zonne-energie. Deze solar grondspots zijn zeer geschikt voor het verlichten van een tuinpad, voor het creëren van een gezellige sfeer rondom het terras of bijvoorbeeld voor het verlichten van borders. Met de grondspots op zonne-energie slaag je erin om specifieke planten en heesters uit zo’n border uit te lichten.

Solar schutting verlichting

Een schutting, maar bijvoorbeeld ook een buitenmuur, verlicht je met solar wandlampen. Ook een lichtsnoer op zonne-energie staat vaak fraai langs een schutting; hang het lichtsnoer in verschillende bogen op. Een derde optie voor het verlichten van de schutting is het gebruik van hangende lampen, zoals een bijenkorf met wandbevestiging. Zeker op een douglas houten schutting staat het warme licht van de tuinverlichting vaak prachtig in de avond.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Bij het vergelijken van de verschillende modellen buitenlampen op zonne-energie zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld naar de weerbestendigheid van de tuinverlichting; de meeste tuinverlichting is IP65 gecertificeerd, maar niet alle lampen zijn ook vorstbestendig. Het betekent dat deze lampen in de wintermaanden naar binnen moeten worden gehaald.

Een ander aspect om rekening mee te houden is de capaciteit van de accu van de buitenlampen. De meeste tuinverlichting zal bij een gevulde accu minimaal zes tot acht uur branden. Zeker in de winter is een dergelijke brandtijd wenselijk, daar het al vroeg op de avond schemerig wordt.

Sommige buitenlampen op zonne-energie kunnen ook in huis gebruikt worden. Je laadt de accu in dit geval op via een micro-USB aansluiting. Dit kan wenselijk zijn, wanneer je bijvoorbeeld verlichting wenst in een tuinhuis in de wintermaanden.

Conclusie: zo kies je de beste solar tuinverlichting

Dit artikel biedt je een goed overzicht van de beste solar tuinverlichting en de verschillende opties, die je hierbij hebt. Wanneer je de tuin van sfeervolle verlichting op zonne-energie wilt voorzien, is het raadzaam te kiezen voor IP65-gecertificeerde en vorstbestendige tuinverlichting. Zo hoef je de lampen in de winter niet naar binnen te halen.

Het is afhankelijk van het beoogde gebruik van de verlichting, aan een wand, rondom het terras of bijvoorbeeld in een border, welk type buitenlamp op zonne-energie het meest geschikt is. De grondspots zijn breed toepasbaar, evenals een solar lichtsnoer.

 • Meest duurzame keuze

  Groovy Light solar tuinverlichting 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy solar buitenlamp met bewegingssensor 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste keuze

  Gadgy solar tuinverlichting vlinders 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen

Welke solar buitenverlichting bestaat er?

Solar tuinverlichting wordt in verschillende varianten aangeboden. Je hebt onder meer keuze uit lichtsnoeren op zonne-energie, wandlampen, losse tafellampen, led grondspots voor buiten en bijvoorbeeld en hangende buitenlampen.

Hoe werkt solar tuinverlichting?

De buitenlampen op zonne-energie zijn voorzien van een klein zonnepaneel en een geïntegreerde accu. Overdag wekt het paneel zonne-energie op, wat wordt opgeslagen op de accu. In de avond schakelt de verlichting automatisch in via een lichtsensor, waarbij de opgeslagen energie verbruikt wordt

Wat is goede solar tuinverlichting?

Er zijn verschillende merken die solar tuinverlichting aanbieden. Populair en kwalitatief goed zijn de buitenlampen op zonne-energie van merken als Gadgy, Homèlle, Lardic Home & Life en DOUBLE MM. Deze merken bieden een breed scala aan buitenlampen op zonne-energie aan.

Wanneer zijn solar buitenlampen waterdicht?

Vrijwel alle buitenlampen op zonne-energie zijn IP65 weerbestendig, wat betekent dat deze spat- en regenwaterdicht zijn. Het maakt dat je de buitenverlichting kunt laten hangen, wanneer het begint te regenen of wanneer je borders sproeit. Houd er rekening mee, dat niet alle buitenlampen op zonne-energie vorstbestendig zijn.