Lifestyle / Wonen
Wonen

6 x Deze planten hebben bijna geen water nodig

Reageer 0

Het is maar een kleine moeite: even met de gieter langs je planten. Toch is het niet voor iedereen zo simpel als het klinkt. Voor je het weet heeft al het 'groen' in jouw huis z'n groene kleur verloren en doet de zwaartekracht angstvallig goed zijn werking. Herkenbaar? Schaf dan deze planten aan, die kunnen het namelijk prima met weinig water doen.Crassula Ovata
Heeft 1 tot 2 keer per maand water nodig
Het is een hele mond vol: de Crassula Ovata. Het vetplantje slaat het water dat je ‘m geeft op in zijn bladeren en kan daarom prima overweg met droogte. Sterker nog: als je dit plantje te veel water geeft, rotten de wortels weg. Ideaal voor mensen die water vergeten te geven.

 

 

Pothos
Heeft 2 keer per maand water nodig
In het wild kan deze bladerige plant wel 40 meter lang worden, maar ook in je woonkamer kan het plantje wat centimeters maken. Hang je ‘m aan je plafond? Dan kan het maar zo dat-ie uiteindelijk de grond raakt.
Handig: vergeet je deze plant een keer water te geven? Dan zal je Pothos langzaam verwelken. Gelukkig kun je dit proces stoppen door je plant grondig in water te laten weken en de dode bladeren te verwijderen.

 

 

Palmboom
Heeft 1 keer per maand water nodig
Het woord boom is in dit geval een tikkeltje misleidend. Het gaan namelijk niet om de palmboom zoals je ze in Hawaii ziet, maar om de palmboomsoorten Howea forsteriana, Rhapis Excelsa en Chamaedore alegans. Een ‘gewone’ palmboom kan ook best leuk staan in je woonkamer, maar over het algemeen zijn eerdergenoemde soorten geschikter als kamerplant.
 

 

Orchidee
Heeft 1 tot 2 keer per maand water nodig
Het lijken zulke delicate bloemen, en dat zijn ze ook wel, maar orchideeën zijn lang niet zo moeilijk te verzorgen als je misschien denkt. Zorg ervoor dat de planten niet in direct zonlicht staan en geef ze een tot twee keer per maand een klein beetje water. Na 8-10 weken vallen de bloemen uit, maar dat hoort zo. Heb geduld en de bloemen zullen vanzelf weer tevoorschijn komen.

 

 

Een foto die door shopterrain is geplaatst op

 

Sansevieria
Heeft 1 tot 2 keer per maand water nodig
Deze wit met geel gestreepte plant noemt men Sansevieria, maar wordt in Amerika ook wel de Mother-in-Law’s Tongue genoemd vanwege zijn lansvormige bladeren. 
 

 

 

Vredeslelie
Heeft bijna geen water nodig
Aan de officiële naam van deze plant (Spathiphyllum wallisii) gaan we niet eens beginnen, dus we houden het maar op z’n bijnaam: de vredeslelie. Dit plantje heeft amper water nodig en wanneer het naar een druppel water snakt, laat hij het je wel weten. Zijn bladeren gaan namelijk hangen wanneer hij water nodig heeft.   

 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen