Dit zijn de leukste hangplanten voor in huis

Wonen door Daniëlle

Dat is leuk, zeg: het is vandaag Houseplant Appreciation Day! Vandaag is dé dag om eens een momentje te nemen voor de sfeer en frisse lucht planten in jouw huis brengen. Heb jij veel planten in huis, maar wil je er wel een leuke plant bij? Denk dan eens aan een hangplant: die kan je overal kwijt. Het is een echte trend van 2020 en dat is niet zo gek. Het geeft je huis een stijlvolle en 'groene' uitstraling, en je kan een plantenhanger voor een hangplant makkelijk zelf maken met een touw. Wij hebben de leukste hangplanten voor in huis op een rijtje gezet. Een extra plant erbij kan geen kwaad, toch?

hangplanten in huis

Lees ook: Interieurtrends 2020: deze items wil je hebben!

Hangplanten voor in huis

 

De erwtenplant

De Senecio Rowleyanus, ook wel de erwtenplant genoemd, is een hangplantje die echt sfeer geeft in het huis. Je zult vast al wel kunnen raden waarom het in Nederland een erwtenplantje heet: de groene bolletjes die aan het plantje hangen lijken sprekend op de ronde groente. Ook fijn om te weten: deze plant is makkelijk om te verzorgen. De hangplant zit net als veel andere planten graag in het licht en heeft in de zomer iets meer water nodig dan in de winter. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiel (@___chiel___) on

Chinees Lantaarnplantje

Door zijn dunne en kleine blaadjes is het Chinese Lantaarnplantje een opvallend exemplaar. De onderkant van blaadjes van deze plant zijn een beetje rozerood waardoor ze doen denken aan Chinese lantaarns. Het plantje voegt een karakter toe aan je interieur en mocht daarom niet missen in dit lijstje! In tegenstelling tot het erwtenplantje is de Chinese lantaarnplant een vetplant. Dit hangplantje heeft dus weinig behoefte aan water maar veel behoefte aan zonlicht. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esmeralda (@esmeraldamosselman) on

De klimop

Een van de meest populaire hangplanten voor in huis is de klimop. De plant staat er al een tijdje om bekend dat je hem ook perfect als hangplant kunt gebruiken in plaats van tegen je schutting of muur. Het mooie aan de klimop is dat het een 'volle' plant is en hij prachtig naar beneden groeit. Je kunt de klimop het beste in een schaduw hangen en veel water geven, de plant houdt namelijk van een vochtige grond. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khaled alQallaf (@khaled76alqallaf) on

De zaagcactus

Als je op zoek bent naar een speelse hangplant voor in huis, dan is de zaagcactus misschien wel perfect voor jou. De hangplant heeft aparte bladeren wat zorgt voor een leuke uitstraling. Leuk feitje: als je goed voor deze plant zorgt dan kunnen er bloemen uit komen. Niet te veel water geven dus, het is tenslotte een cactus. Zodra je de plant overwatert, krijgt-ie lange sprieten zonder bladeren. Dat is iets minder leuk dan die speelse, toch?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stoer.wonen (@stoer.wonen) on

De lipstickplant

Door de rode bloemetjes die aan deze bijzondere hangplant groeien, staat de Aeschynanthus Radicans ook wel bekend als de lipstickplant. Het fijne aan deze hangplant is dat hij niet veel ruimte inneemt en daarom in bijna elke ruimte past. Daarnaast houdt de lipstickplant van licht, maar is het ook geen probleem om de plant in een wat minder zonovergoten ruimte te hangen. Door de plant ongeveer één keer per week wat water te geven, houd je de plant meer dan tevreden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frank | Berlin (@frankyfolia) on

De Rhipsalis

De Rhipsalis, ook wel de koraalcactus of rotskoraal genoemd, heeft een koraalachtige vorm. Je kunt de plant gebruiken als een 'normale' plant - dus in een pot - maar je kunt de plant ook makkelijk inzetten als hangplant. De plant heeft niet veel water nodig en kan in een wat minder lichte ruimte/hoek worden gezet. Leuk feitje: de Rhipsalis kan in de winter witte bloemetjes krijgen. Hoe leuk is dat? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by l'ilot fleurs (@lilotfleurs63) on

Epipremnum

De Epi-wat? Deze moeilijk uitspreekbare maar prachtige hangplant is niet te missen in huis. De hangplant zorgt voor een rustige sfeer in huis, en dat komt niet alleen door de mooie bladeren, maar ook door de speciale functie die de plant heeft. De Epipremnum zorgt er namelijk voor dat lucht in huis wordt gezuiverd. De hangplant hangt het liefst op een plek waar veel licht is, maar niet te veel zonlicht. Daarnaast heeft het over het algemeen niet veel water nodig, maar is het wel belangrijk dat de grond altijd een beetje vochtig is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelan Plant - Brian Lim (@pelanplant) on

De Dischidia Nummularia 

Deze plant bevat een grote bos groene bladeren, en dat is niet te ontkennen. Het is daarom ook een feit dat deze plant zeker opvalt in jouw huis en je er veel complimentjes over zult krijgen van bezoekers. En als je mazzel hebt, groeien er ook nog eens witte bloemetjes aan. Deze plant heeft aardig wat water nodig, maar de aarde moet ook niet te nat zijn. Hang de plant niet in direct zonlicht, maar ook niet in een schaduw. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PlantjesLiefde 🌱 (@plantjes_liefde) on

Lees ook: Dit zijn de mooiste spiegels voor in huis