Lifestyle / Wonen
Wonen

Interieurtrends 2020: deze items wil je hebben!

Het nieuwe jaar is het ultieme excuus om je huis opnieuw in te richten. Een new you heeft immers ook een new interior nodig. Een frisse start op het gebied van wonen kan verse inspiratie geven en daarbij is het leuk om je woonomgeving eens in de zoveel tijd weer eens een mini-make-over te geven. Benieuwd wat dé tofste interieurtrends van het nieuwe jaar zijn? Je ziet ze hier. 

Istock

Lees ook: Dit zijn de design meubel trends voor 2020

Interieurtrends 2020: Bohemian en Oosters

Huizen van befaamde Instagrammers staan er al vol mee en is de trend van 2020. Zo is op de Instagram-pagina van Romy Boomsma het prachtige bohemian interieur al enige tijd te bewonderen en ook veel andere Instagrammers zijn fan van de stijl. Weg met dat kille en strakke design: knus is de nieuwe trend. Het liefst in een Oosters en exotisch jasje. Denk hierbij om de kleur terracotta te gebruiken, en materialen als rotan. Ook items als Perzische of Zuid-Amerikaanse tapijten en lampen met exotische Noord-Afrikaanse patronen zijn trending en geven een knusse en warme bohemian en oosterse vibe. Ook de combinatie van verschillende kleuren en wereldse kunstwerken doen het goed in deze woonstijl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) on

 

 

Interieurtrends 2020: Modern klassiek en eclectisch

We houden van deze interieurtrend, want alles kan en mag. Mix & match de meest aparte items en het ziet er supertof uit in een modern klassiek interieur. Kenmerkend aan deze stijl is de combinatie van fluweel, donkergroen en messink. Ook het gebruik van wat kunst (en eventueel wat kitsch) is typisch. Wat fijn is aan deze trend, is dat je vrij bent om oude en nieuwe items, verschillende kleuren en materialen met elkaar kan combineren. Niks is te gek dus. 

Pexels

 

Interieurtrends 2020: Strak Scandinavisch

Zal de Scandinavische woonstijl ooit uit de mode gaan? Wij denken van niet, want ook dit jaar is en blijft de strakke Scandinavische stijl een trend. Met veel wit en symmetrische vormen lijkt het interieur bijna tijdloos. Ook moderne meubels met zacht hout zijn typisch voor deze trend. Deze woonstijl is ideaal als je een ruimte optisch groter wil laten lijken, en het een clean vibe wilt geven. Vind je wit nou wat ongezellig ogen? Voeg wat kaarsen en zachte vachten toe en je creëert de echte Deense hygge (knusse) sfeer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) on

 

 

Interieurtrends 2020: Industrieel en robuust

Met rauwe en robuuste ondertonen is dit interieur perfect als je houdt van stoer, maar ook van knus. Door de combinatie van donkere kleuren en het minimalistische gebruik van meubels is en blijft dit een popuaire woonstijl. Gebruik veel leer, grijskoper en hout. Maar je kunt ook de boel wat spice geven door enige items met veel kleur toe te voegen, waardoor het als pronkstuk van de ruimte dient. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een kleed of een paar kussens.

Istock

 

 

Lees ook: Dit is dé interieurtrend voor het najaar van 2019