Geen groene vingers? 5 x mega makkelijke planten

Wonen door Laura

Mooie planten zijn momenteel een echte interieuraccessoire. Al dat groen lang in leven houden, is helaas niet een talent die iedereen bezit. Sneuvelen jouw plantjes al binnen een paar weken? Kies dan liever voor deze makkelijke planten, dan wordt de verzorging een piece of cake.

Cactus

Meneer cactus, who else? De prikkelige plant is hipper dan ooit, heel Instagrammable en heel makkelijk in leven te houden. vindt het lekker om te chillen in de schaduw en heeft maar eens per maand een scheutje water nodig.

Meer op Instagram

Venusvliegenvanger

Een ‘vleesetende plant’, hoe gaaf is dat?! Van april tot oktober heeft het bewegende plantje voldoende zon en water nodig. In deze periode kun je ‘m in actie zien. Dan vangt-ie namelijk veel vliegjes voor je. Vanaf november is het een geval van sit back and relax, want dan gaat je plant in rustperiode. Eens per twee weken water voldoet dan.

Meer op Instagram

Yucca of Palmlelie

Net als zijn neefje de cactus kan de yucca (ook wel palmlelie genoemd) wel een paar weken zonder een drupje water. Geef je te veel water, dan verrotten de wortels. Plaats ‘m wel op je vensterbank, want deze rakker heeft vijf uur zonlicht per dag nodig.

Meer op Instagram

Dracaena

De Dracaena (of drakenbloedboom) klinkt als een magische plant uit Game of Thrones, maar is in werkelijkheid een schattig plantje die over is gevlogen uit de Canarische eilanden. Hij heeft weinig water nodig, namelijk een klein beetje per twee weken. In zijn rustperiode in de wintertijd voldoet zelfs een keer per maand. Zonlicht het liefst min mogelijk, maximaal drie uurtjes zonnen per dag.

Meer op Instagram

Aloë vera

Zelfbenoemde plantenkillers doen goed om een vetplant in huis te halen. De aloë vera plant is zo eentje. De meeste die je in het tuincentrum koopt, zijn bedoeld voor binnen. In de lente en zomer is eens per week een beetje water is genoeg. In het najaar nóg minder. Zoals je weet is aloë vera ook een geliefd ingrediënt voor verzorgingsmiddelen. Bij een ontstoken wondje of verbrande huid kun je je een blad afsnijden en de gel binnenin over je huid smeren. Goede investering, of niet?!

Meer op Instagram

Lees ook: Met deze truc overleven ook jouw planten het