Zwembad in de tuin vullen? Dit kost het je echt

Wonen door Chloe

Met deze warmte is er maar één ding dat we willen: zwemmen. Helaas hebben we niet allemaal de luxe dat we dichtbij zee wonen en in veel andere wateren is nu blauwalg te vinden. Dan lijkt een opblaaszwembadje in de tuin opzetten een goede oplossing, maar hoeveel kost zo’n grapje nou eigenlijk?

Zwembadje in de tuin

Een opblaaszwembad in de tuin is heerlijk om na je werk even in te plonsen. En met zomers al deze kan je er behoorlijk wat plezier van hebben. Hoeveel dit je gaat kosten? Dat hangt natuurlijk vooral af van de grootte van je zwembad. Voor een paar tientjes heb je al een leuk opblaaszwembad. Maar hoe dit het met het water?

Dit kost het om een opblaaszwembad te vullen

Het vullen van zo’n zwembad lijkt eeuwig te duren en daarom zal je al snel denken dat het behoorlijk in de koste kan gaan lopen. Toch valt dat alles mee. Je betaalt namelijk zo’n €0,87 per kubieke meter, wat gelijk is aan duizend liter. Als je met je hele gezin in het zwembad wilt heb je een zwembad van zo’n 1600 liter nodig. Dat betekent dat je voor het vullen slechts €1,39 kwijt bent. Dat hebben we er wel voor over lijkt me.

Grotere zwembaden

Het bovenstaande voorbeeld is natuurlijk niet voor een megagroot zwembad. Echt zwemmen zal je hier niet in kunnen. Wil je wel lekker kunnen onderdompelen? Dan heb je zo’n groot rond zwembad nodig met een hele hoge rand. Dit zal je natuurlijk wel wat meer gaan kosten. Hier past namelijk bijna 17.000 liter in. Dan zal je zo’n €15,- kwijt zijn voor het vullen. Als je bedenkt dat je er dan de hele zomer van kan genieten valt dat ook nog hartstikke mee, toch?