Met dit drankje houd je je bloemen langer in leven

Wonen door Jennifer

Ben je gek op bloemen? Dan wil je natuurlijk niet dat je nieuwe bos bloemen snel dood gaan. Je kan elke dag het water verversen, maar soms hebben zelfs bloemen wat sterkers nodig om overeind te blijven staan.

Lees ook: Wisten we nog niet: het water van gekookte eieren is heel goed voor je planten

Bloemen lifehack

Deze tip is letterlijk een lifehack voor je mooie bloemen. Het kan namelijk het leven redden van je fleurige, nieuwe decoratiestuk. Maar wat is dan het wondermiddel? Het enige wat je nodig hebt is een theelepel wodka per liter water. Misschien staat er toevallig nog een flesje ‘Russisch water’ in je voorraadkast. Anders moet je zo meteen snel naar de dichtstbijzijnde slijterij. Door het hoge alcoholpercentage van de wodka worden de bacteriën rond de vaas en stengels gedood.

Zoete cocktail

Normaal gesproken krijg je bij de aankoop van verse bloemen een zakje bloemenvoeding. Als deze voeding al op is, hoef je niet direct te vrezen voor de bloemen. Naast bloemenvoeding en wodka heb je nog een ingrediënt, waarmee je je bloemen in leven houdt. Suiker heeft namelijk dezelfde werking als bloemenvoeding. Maak dus een zoete cocktail voor je bloemen van wodka en suiker. Kunnen zij genieten van heerlijk fris water en jij van de fijne bloemengeur.

via GIPHY

Lees ook: Plant verzopen? Breng ‘m met een tampon weer tot leven