Het trucje om je planten altijd precies genoeg water te geven

Wonen door Chloe

Het blijft altijd struggelen. De ene plant moet 1x per week flink wat water en de ander 2x per week een scheutje. Maar wat is een scheutje en wat is veel? De ene plant droogt uit en de andere heb je binnen de kortste keren verzopen. Gelukkig hebben wij een trucje voor je waardoor jij je planten altijd precies genoeg water geeft.

planten precies genoeg waterLees ook: Plantlovers opgelet! Zo stek je een pannenkoekenplant

Altijd precies genoeg water

Nee je hoeft geen plantenexpert te zijn om je planten in leven te houden. Met deze geniale truc hoef je namelijk (bijna) niets meer te doen. De planten doen namelijk zelf al het werk. Je hebt alleen een schaal met water nodig. Zorg dat je plantjes gaten onderin de potjes hebben en zet ze in de schaal. Vervolgens laat je de planten er 10 minuten in staan zodat ze rustig het water wat ze nodig hebben op kunnen nemen. Zodra ze genoeg hebben stoppen de wortels met het opnemen van water. Doe dit twee tot drie keer per week en je planten hebben altijd precies genoeg water. Super simpel dus!

@chelseaaabri

How I keep my plants alive ##planttoktips ##planttok ##plantcaretips ##learnedontiktok ##fyp ##plantmom

♬ Pure Imagination cover by Angelo Javier - LEUG

Extra tips

Nog een manier om te checken of je plant water nodig heeft is door het simpelweg te voelen. Steek je vinger zo’n 2 centimeter in de aarde. De grond moet altijd een beetje vochtig zijn. Blijven je handen zo goed als schoon? Dan is het tijd om je plantje wat extra water te geven. Check dit zo’n twee keer per week zodat je planten niet uitdrogen. Verder is voeding ook erg belangrijk voor je plant. Meng daarom eens in de twee weken het water met wat plantenvoeding. Hier zullen je planten je erg dankbaar voor zijn!

Beeld: Unsplash

Lees ook: Deze buitenplanten fleuren jouw tuin direct op