Sloopt je kat je planten? Zo los je dat op

Wonen door Chloe

Heb je net een leuk plekje uitgezocht voor je nieuwe plant, hangt binnen twee minuten je kat erin. Wroeten in de aarde, tegen de stam aan klimmen of knagen aan de bladeren: sommige katten zijn er gek op. Jij en je plant worden hier natuurlijk niet blij van. Daarom hebben wij een paar tips voor je zodat je kat voortaan uit je kamerplanten blijft.

kat sloopt plantenLees ook: Deze 10 planten zijn een gevaar voor je huisdier

 

Gevaarlijk

Dat je plant eraan stuk en soms zelfs doodgaat is één ding, maar ook voor je kat kan het gevaarlijk zijn. Heel veel planten zijn namelijk giftig voor katten. Wanneer ze erop kauwen of ze zelfs opeten kan dit dus gevaarlijk zijn. Van sommige planten kunnen ze namelijk doodgaan en dan is een dode plant opeens niet meer zo’n ramp. Eet jouw kat niet van de planten maar speelt hij ermee? Ook dan kan het gevaarlijk zijn. Ze kunnen zich namelijk aan sommige planten flink bezeren en ook als de plant omvalt is dat erg gevaarlijk. Daarom: beter voorkomen dan genezen.

Aluminiumfolie

Houd jouw kat ervan om lekker in de aarde te wroeten? Dan is aluminiumfolie de oplossing. Doe een laagje bovenop de aarde en you’re done. Katten hebben een hekel aan het gevoel en het geluid van het folie en daarom zal hun interesse in je plant snel afnemen.

Koffieprut

Normaal gesproken gooi je na het maken van je kop koffie de overgebleven drab weg. Niet doen! Een beetje bij je plant en deze zal geen last meer hebben van ongewenst bezoek. Daarbij is koffieprut ook nog eens goed voor je kamerplanten. Een win-win situatie dus.

Peper of citroen

Katten houden niet van sterke geuren en al helemaal niet van de geur van peper of citroen. Leg dus wat citroenpartjes in je plant of bestrooi hem met peper. Vooral als je kat houdt van het spelen met de bladeren is het handig om op de bladeren flink wat peper te strooien. Wij houden er immers ook niet van als we peper inademen en onze kattenvriendjes dus ook niet.

Experimenteren

Iedere kat is natuurlijk anders en daarom kan het per dier verschillen wat wel en niet werkt. Gooi dus niet gelijk de handdoek in de ring als iets niet lukt, maar probeer gewoon het volgende. En mocht je kat er toch allemaal niet zo van onder de indruk zijn, zijn er gelukkig ook nog genoeg planten die niet giftig zijn.

Lees ook: Koffie geven aan je kamerplant? Dit is waarom je dat moet doen