Om deze redenen wil jij een zoutlamp op je kamer

Wonen door Daniëlle

Het liefst nemen we het prachtige zoutlampje al voor de look, maar er zitten naast dat nog veel meer voordelen aan. Zout is namelijk beter voor je dan je denkt en dat bewijst deze lamp maar weer. Om deze redenen wil je een zoutlamp in je huis.

Lees ook: Huis vol planten? Dan wil je deze items ook hebben

Zoutlampen: waarom je ze nú op je kamer wilt hebben

Zoals we net al zeiden ziet de zoutlamp er niet alleen superleuk uit, maar hebben ze ook nog velen voordelen. De lamp is gemaakt van Himalaya steenzout, wat zorgt voor negatieve ionen in de lucht. Nu klinken negatieve ionen juist slecht, maar integendeel: negatieve ionen zijn een stuk beter dan positieve ionen. Negatieve ionen vind je vaak ook bij watervallen en oceanen, en geven je een goed en blij gevoel. Dit is dus gelijk al één voordeel van de zoutlamp, maar er is meer.

1. Zoutlampen laten je beter slapen

De Himalaya zoutlampen werken stressverminderend, waardoor je beter slaapt en sneller rustig wordt. Je kunt het lampje daarom het beste op je nachtkastje zetten. 

2. Zoutlampen helpen met ademen

Wanneer je last hebt van slijm en moeite tijdens het ademen, kan een zoutlamp al veel voor je doen. Het inademen van zoutdeeltjes zorgt er namelijk voor dat slijm afbreekt. 

3. Zoutlampen reinigen de lucht

Naast dat een Himalaya zoutlamp helpt met ademen, reinigt het ook de lucht in jouw ruimte. De steen trekt namelijk luchtverontreinigende stoffen aan, waardoor de lucht allergeenvrij en schoon blijft. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salt Oasis (@saltoasis)

4. Zoutlampen verbeteren je humeur

Uit een onderzoek van de Universiteit van Karachi in Pakistan is gebleken dat een zoutlamp kan zorgen voor meer serotonine en trypofaan. Dit zijn stofjes die veel te maken hebben met jouw stemmingen, dus wanneer deze stofjes worden verdubbeld, kan het gevoelens als angsten en stress wegnemen. 

5. De zoutlamp zorgt voor ontspanning

Dat het angsten en stress wegneemt of verminderd, zorgt er dus ook voor dat je sneller ontspant. Dit komt niet alleen door de negatieve ionen, maar ook door de ontspannende kleur en het zachte licht. 

6. Het gaat stralingen tegen

Het is niet wetenschappelijk onderzocht, dus neem het vooral met een (ha ha) korreltje zout, maar zoutlampen kunnen bepaalde stralingen tegengaan. Denk hierbij aan de straling van een smartphone of laptop. 

Waar kan ik mijn zoutlamp het beste neerzetten?

Omdat de zoutlamp zorgt voor ultieme ontspanning en rust, is het om handig je lamp op een plek te zetten waar je de meeste tijd doorbrengt en dus ook kan profiteren van de ontspanning die de lamp met zich meebrengt. Dit kan je slaapkamer zijn, maar ook je woonkamer. Wel is het belangrijk de zoutlampen buiten bereik van dieren te houden, omdat ze giftig zijn. Hoe dan ook: de Himalaya zoutlampen zien er ontzettend leuk uit én hebben dus meerdere voordelen. Perfect, als je het ons vraagt.

Lees ook: Verslaafd aan nagelbijten? Zo kom je er vanaf