Beauty / Lichaam
Lichaam

Verslaafd aan nagelbijten? Zo kom je er vanaf

Stoppen met nagelbijten, dat is voor een diehard nagelbijter nog niet zo gemakkelijk. Net zoals stoppen met roken voor iemand die twintig jaar peukjes wegpaft. Máár niets is onmogelijk. Met deze tips lukt het jou ook.

nagelbijten

Lees ook: Nagels sneller laten drogen: de 5 beste trucjes

Situatie herkennen en afleiding zoeken

Bijt jij je nagels zonder dat je dit beseft, bijvoorbeeld wanneer je ontspannen televisie kijkt? Of ben je iemand die nagelbijt uit stress of frustratie? Probeer je bewust te worden van de situatie en ga dan na of je deze kunt vermijden. Begin je altijd je nagels te bijten vlak voor een grote, belangrijke presentatie? Pak er een stressballetje bij. Zit je voor de televisie je favoriete programma te kijken en betrap je jezelf er opnieuw op? Pak een elastiekje of een pen en blijf daarmee spelen zodat je minder snel geneigd bent om je vingers naar je mond toe te brengen.

Beetje bij beetje

Lukt het niet om in één keer te stoppen met bijten van al je nagels? Spreek met jezelf af dat je alleen op de nagel van je wijsvingers mag bijten. Dat zijn dus in totaal twee nagels. De rest van je nagels blijf je vanaf waardoor deze gaan groeien en groeien. Uiteindelijk ga je zo trots worden op je lange nagels waardoor je ook stopt met het bijten op je nagels van je wijsvingers. Trust us. 

Nagelbijtvloeistof

Wie niet luisteren wil, moet maar proeven… Just kidding. Maar het werkt misschien wel voor je. De vloeistof breng je aan op je nagels waarna je ze laat drogen. De eerste keer dat jij je nagels probeert te bijten, proef je direct een vieze, bittere smaak in je mond. Zo vies dat je het wel laat. Houd dit een paar dagen vol en de urgentie om te nagelbijten zal verminderen.

via GIPHY

Verzorg je handen

Sommige onder ons beginnen met nagelbijten, omdat je losse, harde velletjes hebt. Daarom is het belangrijk om je nagelriemen goed te verzorgen. Gebruik handcrème en knip je nagels - indien je nog nagels over hebt - op tijd. 

Beloon jezelf

Heb jij de hele week je nagels met rust gelaten? Treat yourself! Neem dat extra koekje of gun jezelf die extra break tijdens je werk. Je hebt het verdiend, echt waar! Is het je niet gelukt? Dan gaat de beloning uiteraard niet door, maar geef niet op. Niet geschoten, is namelijk altijd mis.

via GIPHY

Lees ook: Dit zeggen je nagels over je gezondheid