Beauty / Make-up
Make-up

Nagels sneller laten drogen: de 5 beste trucjes

Altijd leuk, je nagels lakken in een fris kleurtje. Maar het wachten totdat de lak droog is, duurt altijd zó lang. Persoonlijk heb ik binnen de kortste keren al een dikke veeg. Balen is dat. Gelukkig zijn er allerlei slimme trucjes te vinden. Ik heb de beste voor je verzameld! En het allermooiste: het kost he-le-maal niks.

nagels sneller laten drogen

First of all, het bekende handje wapperen werkt dus niet! Het zorgt er alleen maar voor dat je de lucht langs en tussen je vingers laten waaien.

Dunner laagje nagellak

Twee dikke lagen is vaak niet eens nodig. Strijk het kwastje goed af aan het nagellakpotje voordat je de lak aanbrengt. Zorg dat de lak niet vanzelf naar je nagelriemen glijdt. Dan hoopt het op en zal het drogen onnodig lang duren.

IJsbadje

Zet een kommetje met ijswater klaar voordat je je nagels gaat lakken. Als je klaar bent, dip je je nagels 2 à 3 minuten in het water.

Vriezer

De ijskou helpt dus geweldig om je nagels sneller te laten drogen. Is een ijsbadje wat te heftig voor jou? Dan kun je je gelakte vingertoppen ook een paar minuten in de vriezerla hangen.

Olijfolie spray

Iets vettigs als olie om je nagels te laten drogen? Dat vonden wij ook vrij raar klinken. Toch bevestigen veel tutorials dat het echt werkt. Zo doe je het: spray je vers gelakte nagels in met de kookspray (alleen spray, geen oliebadje!). Laat het een paar minuutjes rusten en was dan de olie van je handen.

Föhn

Je kunt natuurlijk vijf minuten blazen op je nagels. Veel gemakkelijker is om je föhn erbij te pakken. Zet ‘m op de koude stand en gebruik ongeveer 3 minuten over je vingertoppen. Voilà, snel droge nagels.

Extra tip: Als je veel donkere nagellak draagt, dan kunnen je nagels geel verkleuren. Lees hier over 8 snelle trucjes waarmee je van verkleurde nagels af komt.