Huis vol planten? Dan wil je deze items zeker hebben

Vrije tijd door Sanne

Nu de lente nadert en onze handen beginnen te jeuken, wordt het tijd om alvast de juiste tools in huis te halen. Als fervent tuinierster kun je natuurlijk niet zonder leuke bloempotten en een goede knipschaar. Tijd om je slag te slaan.

groene vingers items hebben

Lees ook: Leggen al je planten het loodje? Dit is wat je fout doet

Zaadjes

Vind je het leuk om alles helemaal vanaf het begin te zien groeien? Dan kun je met zaadjes werken. Wat dacht je van een leuke kweekset voor vergeet-mij-nietjes, basilicum of aardbeien? Of koop een regrow kit om groentes zoals bosui, prei of een avocado opnieuw te laten groeien. Met de meegeleverde instructies gaat jou – ook als je geen groene vingers hebt - dit zeker lukken.

 

Potten

De bloemetjes beginnen al snel hun pot uit te groeien en dan wordt het tijd om een echte fatsoenlijke bloempot te kopen. Tegenwoordig kun je ze in allerlei soorten, maten en kleuren krijgen. Van hangende tot fancy rechthoekige potten die je zelfs aan je balkon kunt plaatsen. Op het moment is de kleur terracotta weer helemaal van deze tijd, dus houd je vooral niet in. 

 

Handig gereedschap

Tuinieren gaat natuurlijk niet zonder een paar handige tools. Je moet je planten toch bijhouden met een goede knipschaar en water geven met een gieter of een druppelaar. Maak je gebruik van zaadjes? Dan is een kweekkastje ook wel erg handig, zeker wanneer het nog koud is. In een kweekkastje kunnen de zaadjes rustig ontkiemen, sterker en groter worden waarna je ze naar een grote moestuinbak of bloempot kunt verpotten. Op deze manier is de kans wat groter dat ze het overleven en goed gaan doen. En wat dacht je van een paar naambordjes? Anders weet je straks niet eens meer wat je laat groeien…

 

Lees ook: Planten in de badkamer: deze soorten zijn er geschikt voor