Planten in de badkamer: deze soorten zijn er geschikt voor

Wonen door Chloe

Planten zijn perfect om wat extra sfeer en levendigheid in je badkamer te brengen. Maar niet iedere huiskamerplant zal het hier overleven. In de badkamer heb je vaak te maken met weinig licht en veel vocht. Niet geschikt voor iedere plant dus. Gelukkig kunnen wij je vertellen welke planten deze omstandigheden wel zullen overleven. Zo verandert je badkamer niet in een plantenkerkhof.

Lees ook: Poepen in stijl: interieur inspiratie voor het toilet

Orchidee

Ben je op zoek naar wat kleur in je badkamer? Dan is de orchidee daar perfect voor. Je vindt deze bloem in verschillende kleuren en de plant kan prima tegen de omstandigheden in je badkamer. Doe wel regelmatig een laagje water in de pot. Dan blijft de plant het langst in leven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Orchids_Helen (@orchids_helena) op

Lepelplant

Deze mooie plant wil iedereen in de badkamer hebben staan. De lepelplant verwijdert namelijk gifstoffen uit de lucht dus dat zorgt ervoor dat je badkamer lekker fris blijft. Oorspronkelijk komt deze plant uit het regenwoud. Een vochtige omgeving is dus geen probleem. Zorg ervoor dat de kluit altijd vochtig is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door elho (@elho.world) op

Scindapsus

Hangplanten geven enorm veel sfeer in je badkamer. Het staat hartstikke gezellig en is perfect voor als je weinig ruimte in je badkamer hebt. De scindapsus houdt zelfs de lucht schoon. De kluit mag best een beetje vochtig zijn, maar het voetblad kan je het beste drooghouden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door homewithplants (@thuismetplanten) op

Aloë Vera

Misschien overspoelt je badkamer al van de aloë vera douchegels en shampoos, dus dan kan de plant zelf er ook nog wel bij. Deze plant is enorm sterk en zal het dus prima overleven in je badkamer. Zon of geen zon, zolang je hem niet overspoelt met water zal je hier enorm lang plezier van hebben. En geen paniek als de kluit een beetje is uitgedroogd, dit is tussen de gietbeurten door namelijk helemaal niet erg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ellie | Vegan food and beauty🌱 (@ellierhianstennett) op

Varens

Deze populaire plant is ideaal voor je badkamer. Varens zijn namelijk super makkelijk in onderhoud en vinden een hoge luchtvochtigheid alleen maar fijn. Erg handig dus als je geen groene vingers hebt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Laura (@casa_vanree) op

Bromelia

Ook deze plant geeft lekker veel kleur in je badkamer. Ook deze plant is enorm sterk en dus geschikt voor mensen die geen ster zijn in het in leven houden van planten. Deze plant heeft alleen water nodig in de trechter en een beetje op de kluit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Horto do Rossio (@hortodorossio) op

Graslelie

Deze plant staat ook wel bekend als spider plant. Ook voor deze plant maakt het niet uit of hij in de zon staat of niet. De graslelie heeft zo’n twee keer per week wat water nodig en één keer per week een sproeibeurt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door karin (@kaatjes_home) op

Kwartjesplant

De kwartjesplant is enorm sterk en heeft een eigen overlevingsmechanisme. De plant is geen fan van te veel water. Mocht er echt nood aan de man zijn is er geen probleem. De plant slaat namelijk water op in zijn wortels voor het geval dat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🍃🌿 marjolein 🌿🍃 (@marjolein_bolletje) op

Vrouwentong

Ook deze plant is enorm populair en perfect om een wat grotere badkamer wat meer sfeer te geven. De vrouwentong filtert de lucht in je badkamer en houdt de luchtvochtigheid op pijl. Naast dat hij mooi staat, heb je er dus ook nog wat aan. Deze plant heeft niet veel water nodig. Hij mag dus best goed droog zijn voor de volgende gietbeurt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Esther | Interior & Lifestyle (@woneninweesp) op

Beeld: iStock

Lees ook: VIDEO DIY: Zo maak je heel gemakkelijk zelf een plant wall