Deze buitenplanten fleuren jouw tuin direct op

Wonen door Jeanine

Is jouw motto ook ‘hoe meer planten, hoe beter’? Als je eenmaal begint, heb je voordat je het weet een mini jungle in huis. Nu de buitenkant nog! Kan jouw tuin ook nog wel wat extra vergroening gebruiken? Met deze buitenplanten maak jij je tuin helemaal spring proof.

Buitenplanten tuin

Lees ook: 5 slimme decoratietips om je terras in één dag weer summerproof te maken

Groene planten

Planten fleuren je tuin direct op, wat voor soort je er ook in zet. Zet een paar bamboestruiken neer en je tovert jouw achtertuin in een keer om tot een kleine jungle. Of kies juist voor een mooie rode esdoorn om direct wat kleur toe te voegen.

 

Fruit

Ook als je geen ruimte hebt voor een grote moestuin, kun je prima je eigen fruit verbouwen. Met deze planten bijvoorbeeld! Ga jij voor de bramenstruik, een mandarijnboom of heerlijke vijgen? Of kies je juist voor de kiwiplant? Van deze planten pluk je (letterlijk) de vruchten!

 

Bloemen

Een paar planten met prachtige bloemen erin mogen natuurlijk niet ontbreken in je tuin. Al dat groen is heel leuk, maar dit fleurt je tuin pas écht op. Wat dacht je van de Afrikaanse lelie of een volle pluimhortensia?

 
Beeld: iStock

Lees ook: Sloopt je kat je planten? Zo los je dat op