5 slimme decoratietips om je terras in één dag weer summerproof te maken

Wonen door Laura D

De zon is weer gaan schijnen en het voorjaar staat voor de deur. Tijd om je terras summerproof te maken. Nieuwe planten voor extra privacy, kussentjes in de trendkleuren van nu voor op de loungebank of een zonnescherm kopen voor verkoeling op jouw terras: het kan allemaal. Maar welke decoratietips mogen niet ontbreken op jouw terras? Wij vertellen het je!

Lees ook: Plant verzopen? Breng ‘m met een tampon weer tot leven

Verlichting en warmte voor de avonden

Een gezellig terras is ‘s avonds net zo belangrijk als overdag. Het liefst zitten we natuurlijk tot middernacht in de tuin in de zomer. Vuur en licht zijn hierbij de echte essentials voor gezelligheid. Met een gezellige lampjesslinger, lampionnen, kaarsjes en een heater was buiten zitten nog nooit zo gezellig. Ook een vuurkorf geeft jouw tuin extra sfeer en warmte. Heb je geen stroom in de tuin voor lampjes? Geen probleem! Tegenwoordig zijn er veel lampjes die op zonne-energie werken, hierdoor kun je ze hangen waar je maar wil.

Trendy accessoires

Om jouw terras helemaal summerproof te maken, voeg je enkele nieuwe trends van dit jaar toe. Dit kun je doen met trendy accessoires. Kussentjes voor in de loungebank, een fijn buitenkleed, lijstjes of spiegeltjes aan de schutting of muur of een mooi windlicht. Natuurlijke materialen, rotan en aardse kleuren spelen hierin een belangrijke rol.

Verkoeling voor je terras

Een koele plek op je terras tijdens de warmste zomerdagen is natuurlijk een echte must. Je kunt hiervoor een mooie parasol kopen. Als je ook binnen wat meer verkoeling wil, is een zonnescherm de oplossing. Hierdoor heb je altijd een fijne plek om lekker koel buiten te zitten. Daarnaast maakt het jouw terras compleet. Zonneschermen kun je helemaal zelf samenstellen en worden volledig op maat gemaakt. Je kunt deze zelfs uitvoeren met verlichting. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Bloemen, planten en pluimen

Jouw terras is niet compleet zonder groen. Kleurrijke bloemen, boompjes of hippe pluimen mogen dan ook zeker niet ontbreken. Daarnaast kun je hierdoor op een sfeervolle manier privacy creëren in je tuin. Geen groene vingers? Geen paniek. Met mooie plantenbakken kom je een heel eind. Plaats een leuke olijfboom of citroenboom in een pot en combineer het met kleine potten voor lavendel of varens.

Sfeervolle gevel

Bij een gezellige sfeer op het terras hoort ook een sfeervolle uitstraling van de gevel. Creëer een groene wand op de muur of hang leuke decoratie op. Voorzie daarnaast jouw ramen van een mooie zonwering. Markiezen op maat geven zowel jouw woning als terras een romantische uitstraling. Markiezen zijn niet voor niks de meest sfeervolle variant onder de zonwering.

Lees ook: Sloopt je kat je planten? Zo los je dat op