8 dingen die je echt in je uppie moet ondernemen!

Vrije tijd door Marleen_S

Living the single life of niet, zo af en toe moet je gewoon dingen alleen doen. En nee, dan niet een avondje bankhangen voor de tv. Trek erop uit. Een beetje Koos Vriendloos op pad gaan zielig? Echt niet!

Zelfs als je een megasociale hipkip bent, heb je soms de behoefte om even geen mensen om je heen te hebben. Zeker als je net zoals iedere vrouw der aarde nogal wat af praat op een dag. Je komt pas echt tot rust als je dingen he-le-maal alleen doet. En als je eenmaal het rijk der eenzelvigen bent binnengestapt, dan is flying solo een piece of cake!
 

1. Uit eten gaan

?Een tafel voor, euh... één graag.? Niets om je voor te schamen! Na de zoveelste hopeloze date en drukbezette vriendinnen, mag je jezelf best eens trakteren op een lekker maaltje bij je favo sushitent. Negeer de fronsende blik van de ober en geniet van jouw avondje uit. Beeld je in dat je een belangrijke CEO bent en in het kader van zaken daar bent. Er zijn zoveel mensen die alleen een hapje gaan eten, plús je hoeft niet achteraf moeilijk te doen over de rekening. En je kunt kilo?s knoflook naar binnen werken zonder bang te zijn je date te vergassen met je stinkende adem.
 
2. Vakantie
Je vriendinnen gaan óf met hun lover een weekje weg óf hebben net een nieuwe baan. Hartstikke leuk, maar een vakantie kun je dus wel op je buik schrijven. Of niet? Laat je holiday happiness niet in de weg staan, omdat er niemand is die met je mee kan. Boek een retourtje Spaanse costa en je zult verstelt staan hoe je binnen no time in een vage kroeg met drie Don Juans om je heen uit je dak staat te gaan. In je uppie vliegen is misschien niet erg gezellig, maar zodra je het zand tussen je tenen voelt wetende dat je met niemand rekening hoeft te houden, dan heb je pas écht vakantie. Toch een beetje eenzaam? Vrienden maak je zo aan de bar!

3. Party!
Een vage bekende van je heeft je uitgenodigd voor een housewarming bij haar thuis. Meestal sla je dit soort dingen af, want ja, wie moet je er in hemelsnaam spreken? Je kent niemand en eigenlijk ben je al vergeten waarvan je de gastvrouw ook alweer kent? Met een vriendin de party crashen is niet nodig. Ga voor de grap een keer alleen. Hoe erg kan het zijn? Misschien vind je er wel net de juiste personen voor je werk. En als het toch te verschrikkelijk voor woorden is, dan kom je er zo weg met het smoesje dat je nog naar een andere feestje ?moet?.


  

4. Op het terras

De zon schijnt, je hebt een dagje vrij en? je vriendinnen niet. Zucht, om zes uur is de warmte al wel weer weg. Je hebt zelf ook wel een colaatje light in de koelkast liggen, maar een witte wijn op een druk terras heeft zo zijn charmes. En die leuke barman niet te vergeten. Ga dus de stad in en zoek een plekje waar je alles goed kunt overzien vanachter je zonnebril en gebruik die lege stoel als voetenbankje. Hallo bruine wangetjes!
  
5. Een filmpje pakken
Romantisch hoor, die loveseat, maar jouw vent gaat never nooit mee naar die nieuwe film met Ryan Gosling. Iedereen heeft 'm al gezien, behalve jij. Wachten tot de dvd uitkomt of met slechte kwaliteit via het internet kijken: daar heb je geen zin in. Ontzeg jezelf niet langer de allure van de bioscoop! Grote bak popcorn ? die je helemaal zelf mag opeten ? erbij en gaan! Na een kwartier zit iedereen zo in de film dat het totaal niet opvalt dat je in je eentje zit te snikken bij de treurige scènes.

6. Shoppen
Het advies van je vriendin stel je zeker op prijs, maar het grootste gedeelte van jullie shopsessie sta jij op haar te wachten. Aan het eind van de middag had je graag nog langs je favo winkels gewild, maar helaas time?s up. Veel vrouwen zweren er al bij: alleen shoppen. Een absolute aanrader! Alleen de winkels in die jij wilt, op je gemakje een broodje eten en net zolang twijfelen over dat jurkje zonder dat je op hoeft te schieten. Heeeerlijk!


  

7. Cultuur snuiven

Je bent eigenlijk een typetje cultuurbarbaar, maar toch zou je graag eens een keer naar dat ene museum willen bij jou in de stad. Maar je lover en je vriendinnen laten nog liever hun bikinilijn waxen dan dat ze uren naar een vaag schilderij gaan staren. Ga lekker alleen, want zo doe je ook nog eens de meeste inspiratie op. Lekker op je dooie gemak door al die zalen heen slenteren en de dag afsluiten met een dampende kop koffie.
 
8. Naar het strand
Geen vakantie geboekt dit jaar, maar toch graag de zee even ?proeven?? Terwijl je vriendinnen hun zomerdagen verslijten op kantoor, trek jij er met je handdoekje op uit. Een goed boek mee, volle picknickmand en een dagje ongegeneerd bakken op het strand. En wordt het je te heet onder de voeten, dan ga je fijn aan de ijsthee in het strandpaviljoen!
 
Welke dingen doe jij graag alleen?