Eerste Hulp bij Detox

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Detox is kort gezegd: het ontgiften van je lichaam. Of het gezond is of juist niet, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar veel mensen vinden het lekker om hun lichaam van binnen schoon te maken. Even alles van binnen doorspoelen. Eens moet de eerste keer zijn! Zonder ervaring kun je wel een steuntje in de rug gebruiken: wij zijn dat steuntje voor jou.

Er zijn een tal aantal manieren om een detox uit te voeren. Probeer het meerdere dagen vol te houden om volledig te ontgiften, maar zorg dat je altijd goed blijft eten zodat je geen essentiële voedingsstoffen mist. Scroll naar beneden om te zien welke voedingsproducten je wel, en welke je juist niet moet eten tijdens een detoxperiode.



- Begin de dag met het drinken van lauw water met vers citroensap en ontbijt met een fruitsalade. Door de boost aan vitamine C wordt je immuunsysteem versterkt en verdrijf je de ongewenste mineralen.



- Drink veel water. Het stimuleert de functie van je nieren en het stabiliseert de functie van je darmen.



- Verban alcohol, suikers, cafeïne, gluten, koemelk en vlees gedurende de detox periode uit je eetpatroon. Je voeding bestaat uit vers fruit, groente, vis, noten en geitenmelkproducten.
- Probeer je maag gedurende de dag te vullen met minstens vijf porties groente en fruit.



- 1-2 keer in de week scrubben bevordert de bloedcirculatie. Hierdoor voert je lichaam de afvalstoffen in je lichaam sneller af.
- Verwen je gezicht en/of je hele lichaam met een natuurlijk algenkleimasker. Algen staan al jaren bekend om hun reinigende werking.
- Borstel je lichaam met een droge borstel. Ook dit geeft een extra stimulans aan je bloedsomloop en doet nog veel meer: zoals het verdrijven van cellulitis, verbeteren van de kwaliteit van je spieren, stimuleren van de spijsvertering.

Hallo bikinilichaam!


Bron, bron
Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron