De leukste terrassen aan het water van Noord-Holland

Vrije tijd door Chloe

een wijntje of een cocktail met een borrelhapje erbij: we love it. En als je dan ook nog eens aan het water zit kan je dag natuurlijk helemaal niet meer stuk. Daarom hebben wij de leukste terrassen van Noord-Holland verzameld die gelegen zijn aan het water.

Lees ook: 10 leuke meertjes in Nederland om te vertoeven

Stadsstrand De Oerkap, Haarlem

Dit is misschien wel het gezelligste terras van Haarlem. Heerlijk met je voetjes in het zand chillen? Dan is dit the place to be. Je kan er heerlijke pizza’s eten en lekkere biertjes tappen. Dat klinkt als het perfecte recept voor een vrijmibo. En er is meer, want je kan er zelfs sups of kano’s huren om zo een leuk rondje door Haarlem te maken. 

Bierderij Waterland, Monnickendam

Hou jij van een biertje drinken aan het water? Dan moet je zeker eens langs proeflokaal de Bierderij. Met picknickbankjes aan het water en een stuk zand met strandstoelen is het hier heerlijk vertoeven. Alle biertjes komen rechtstreeks uit de brouwerij en je kan er ook heerlijk eten. Alle producten komen namelijk uit de streek en zijn ook nog eens biologisch. 

Hannekes Boom, Amsterdam

Bij Hannekes Boom zit je gegarandeerd goed. Met uitzicht over ’t Ij en een enorm terras zit je hier heerlijk op warme zomerdagen. Dit terras ligt vlakbij Amsterdam Centraal en is dus super goed te bereiken. En naast een lekker drankje doen kan je hier ook heerlijk eten. En het leukste is dat ze iedere maand de kaart veranderen, dus het zal nooit gaan vervelen.

Stadsstrand De Kade, Alkmaar

Voor een lekker strand hoef je tegenwoordig helemaal niet meer naar de kust. Tegenwoordig zijn er ook genoeg leuke strandjes aan het water te vinden in de steden. Ook in Alkmaar kan je heerlijk op het strand zitten met uitzicht over het Noord-Hollandskanaal. En naast gewoon een borrel doen, worden er ook veel activiteiten georganiseerd. Een DJ voor de vrijmibo, live muziek en nog veel meer. En ze zijn ook nog eens 7 dagen in de week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend. Let’s go!

Strandvier, Monnickendam

Nog een leuk terras aan het water in het kleine dorpje Monnickendam is Strandvier. Deze hippe strandtent aan het Ijsselmeer vind je bij het vierde strandje van het Hemmeland: een wandel- en recreatiegebied aan het Ijsselmeer. Gezellig bij het kampvuur zitten, verkoeling zoeken in het water of meedoen met een beachvolleybaltoernooi: het kan hier allemaal. Ook hier kan je sups of kajakken huren en je kan zelfs meedoen met een yogalesje. Dan kan je daarna lekker ontspannen op hun uitgebreide terras.

Amstel Boathouse, Amsterdam

Een ijskoud drankje, uitzicht over de Amstel en een heerlijke menukaart: alles wat je bij het Amstel Boathouse vindt. Ook hebben ze een grote overkapping wat het terras veel knusser en gezelliger maakt. De sfeer hier is altijd goed en ook het eten is om van te genieten. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een goed restaurant aan het water in Amsterdam, dan wil je hier zeker heen.

Beeld: Unsplash

Lees ook: 8 leuke strandtenten in Noord-Holland