Schurende bovenbenen? Deze tips werken het allerbeste

Vrije tijd door Daniëlle

Het is hartje zomer en we halen de jurkjes en rokjes weer uit de kast. Het is een heerlijk gevoel om de zon op je blote benen te voelen. Gauw genoeg ontdek je ook weer het grote nadeel: schurende bovenbenen. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor je: met deze tips kom jij van die verschrikkelijke schurende bovenbenen af. 

Lees ook: Met deze hacks bespaar je bakken met geld op je boodschappen

Waarom schurende dijbenen?

Schurende, plakkende en pijnlijke bovenbenen: zodra de temperaturen stijgen en jij een rokje of jurkje wilt dragen is het weer zover. In een lange spijkerbroek lopen is natuurlijk geen optie, maar brandwondjes ook niet. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het dragen van rokjes en jurkjes een stuk gemakkelijker te maken tijdens de zomer. 

Talkpoeder

Één van de beste manieren om van die schuurbenen af te komen is het gebruiken van talkpoeder. De fijne poeder absorbeert het vocht dat ervoor zorgt dat jouw benen gaan schuren en houden jouw benen voor een lange tijd droog. Heb je nog nooit talkpoeder gebruikt? Dan is het handig om dit aan te brengen op een plek waar er geen vlekken kunnen komen in jouw kleding of op meubilair. Je kunt de talkpoeder het beste aanbrengen in de douche of bijvoorbeeld in de tuin.

Crèmes

Ben je niet zo van de poeder maar meer van de crèmes? Geen probleem, er zijn tegenwoordig genoeg crèmes en andere middeltjes om jouw benen niet meer te laten schuren. Denk bijvoorbeeld aan vaseline of glijmiddel. Het smeren van crèmes helpt niet alleen bij het verminderen van schuurbenen, maar ook bij het verminderen van huidirritaties. Om echt van die schurende bovenbenen af te komen is het handig om te kijken welke crème het best bij jou past.

 

Broekjes

Wie liever geen crèmes of poedertjes op haar lichaam smeert, heeft altijd nog de optie om een dun broekje met pijpen onder het jurkje of rokje te dragen. Denk aan een biker short of shapewear. Deze handige broekjes voorkomen dat jouw bovenbenen gaan schuren en zitten nog eens lekker en comfy ook. De benen blijven vrij van wrijving en er kan geen vocht ontstaan waardoor de huid gaat irriteren en schuren. Kies voor een zo dun mogelijk broekje bij heel hete temperaturen. Geen zin om zo'n broekje aan te schaffen? Wees creatief en knip een panty of legging!

Dijenbanden

Dijenbanden zijn speciale banden die je onder je jurk of rok kunt dragen en goed helpen bij het voorkomen van schurende benen. De banden absorberen het zweet waardoor je benen minder langs elkaar schuren en minder irriteren. Eén nadeel: de banden zitten nergens aan vast waardoor ze langzaam af kunnen zakken.