Schurende bovenbenen? Dit is de allerbeste oplossing

Lichaam door Laura

Het is elke zomer weer dezelfde ellende: uitslag en pijn door schurende dijbenen. Voor de lucky few die geen idee hebben waar we het over hebben… Als je een korte broekje, rokje of jurkjes draagt – kortom: blote benen hebt – plakt en schuurt de binnenkant van je bovenbenen tegen elkaar aan. Niet alleen loop je erdoor nogal ongemakkelijk, ook doet het na een klein halfuurtje lopen al verrekte pijn. Dan maar lange broeken dragen bij 25+ graden? No way! Wij kwamen een retegoede tip tegen op het web.

Lees ook: Ondertietzweet: zo los je dat op

De beste hack

Veel genoemde oplossingen tegen schurende bovenbenen zijn: vaseline, bodylotion, babyolie of talkpoeder. Dat kan even werken, maar volgens meerdere vrouwelijke Twitteraars is er maar één ‘hack’ die écht wonderen doet.

*Tromgeroffel*

 

Het is een deodorantroller! Rol in de ochtend simpelweg de deodorant over de plekken waar je dijbenen elkaar raken, even laten drogen en je zou er de hele dag mee door kunnen. De deo zorgt ervoor dat je benen soepel langs elkaar kunnen bewegen én het verzorgt en verzacht de huid.

Het nadeel van dit trucje is wel dat het niet de hele dag meegaat. Je zult je deo dus wel mee moeten nemen en een paar keer in de toilet het trucje opnieuw uitvoeren. Te veel gedoe? Trek dan een shapewear broekje, korte legging of fietsbroekje aan. Wel iets warmer, maar geen plakkerige benen meer!

 

Heb jij nog een geniale tip tegen schurende bovenbenen? Deel het in een reactie!

Lees ook: 7 oplossingen voor je zomerproblemen