Piercing zetten in Rotterdam? Dit zijn de beste piercingshops

Lichaam door Laura

Of je nu gaat voor een helix of een christina piercing. Als je een nieuw gaatje in je lijf laat schieten, wil je er zeker van zijn dat je bij een goede, betrouwbare piercingshop bent. Daarom zoeken wij uit wat de beste piercingshops van Nederland zijn. Hier lees je waar je in Rotterdam moet zijn voor een piercing.

piercing rotterdam

Lees ook: Alles over een daith piercing én mijn persoonlijke ervaring ermee

Waarom piercingshops?

Een gaatje laten schieten in je oorlel kan ook bij de meeste juwelierzaken en sieradenwinkels. Hier wordt vaak een piercingpistool gebruikt. Het doet in principe wat het moet doen: een gaatje maken. Wel zijn veel professionele piercers het erover eens dat de meest veilige, precieze en hygiënische manier het piercen met de naald is. Voor deze methode kun je alleen terecht bij piercingshops. Een oorpiercing die door het kraakbeen gaat (dus overal behalve je oorlel), moet het liefst bij een piercingshop worden gezet.

beste piercingshops groningen

Piercingshops vergelijken: waar moet je op letten?

Vergunning 

Elke tattoo- en piercingshop moet een vergunning hebben om piercings en/of tatoeages te zetten. Het papiertje hangt vaak voor het raam van de piercingshops of op een andere zichtbare plek in de winkel. In deze database kun je bekijken welke piercingsalons een vergunning hebben. 

Hygiëne

Hygiëne is een prioriteit bij het zetten van een piercing. Als dit niet in orde is, kun je nare infecties of besmettingen als hepatitis of zelfs hiv oplopen. Vooral als je gepierced wordt op een intieme plek, is dat echt geen pretje. Let op de volgende dingen... Ziet de winkel er netjes uit? Draagt de piercer wel handschoenen? Komt de naald uit een steriële verpakking? Geeft de piercer je instructies over de verzorging van je piercing? 

Reviews 

Als je de beste piercingshops zoekt, is Google je beste vriend. Via Maps vind je bij de meeste piercingshops tientallen, soms wel honderden reviews van klanten. Neem deze even goed door voordat je bij een piercingshop binnenwandelt. Onthoud wel: ontevreden klanten laten eerder een review achter dan tevreden klanten. En aan elk verhaal zijn twee kanten.

Beste piercingshops in Rotterdam

Waar moet je zijn in 'Roffa' voor een betrouwbare, goede piercingshop? Deze studio's ontvangen goede reviews:

Queen of Rings

In deze prachtige piercingshop voel je je gelijk op je gemak. Voor een rijke earparty ben je op Westblaak 107 aan het juiste adres. Het vriendelijke personeel zorgt voor de nodige gezelligheid, vertrouwdheid en goede nazorg. 

Tattoo Bob

Laat je niet verwarren door de naam, bij deze piercingshop in Rotterdam (Delistraat 4-10) kun je ook terecht voor piercings. Deze salon heeft een fijne old school huisstijl, het bestaat ook al sinds 1968! Hygiëne, klantvriendelijkheid en goede nazorg zit wel snor bij deze zaak. Ze krijgen een beoordelingvan 4,7 via Google Reviews.

Tattoo Dedication

Al meer dan 200 mensen hebben zich laten piercen bij de Tattoo Dedication op de Schieweg 141A. De salon ziet er netjes uit, het personeel is altijd bereid met je mee te denken en nemen de tijd voor je.

Wat zijn jouw ervaringen met piercingshops in Rotterdam? Laat een reactie achter met je tip.

Lees ook: Dit zijn de mooiste tattootrends van 2019