Fashion
Fashion

Alles over een daith piercing én mijn persoonlijke ervaring ermee

Reageer 0

Sinds Romy Boomsma haar daith piercing het wereldwijde web opslingerde via Instagram, lijkt het oorringetje een trend te zijn. Ook onze hoofdredacteur Michelle zag Romy’s daith piercing in een flits voorbijkomen en wist meteen: die wil ik ook. Inmiddels heeft ze ‘m laten zetten en deelt ze graag haar ervaring over… de daith piercing.

Daith piercing

Wat is een daith piercing?

Allereerst is het misschien handig dat ik uitleg waar de daith piercing precies ‘doorheen’ gaat. De daith piercing wordt aan de binnenkant van het oor geplaatst, net boven de tragus. Nu ben ik niet helemaal een piercing-leek, want de tragus-piercing had ik al in mijn linkeroor. De daith piercing stond dus gepland voor mijn rechteroor. 

Doet een daith piercing pijn?

Echt prettig is het zetten van een piercing volgens mij nooit, het staafje gaat namelijk door je kraakbeen heen. Tóch viel het me echt alles mee. Ik denk dat een goede piercer hierbij van groot belang is, iemand bij wie je je prettig voelt, die je rustig door het traject begeleidt en vertelt wat hij elk moment doet. Ook niet onbelangrijk: die vertelt wat jíj moet doen. Adem rustig in, adem rustig uit. Het kan allemaal erg helpen. Hierdoor heb je namelijk de minste kans ‘verrast’ te worden door de pijn en kun je je er het beste op voorbereiden. Zoals ik eerder al aangaf, prettig is anders, maar na het zetten was de pijn ook vrijwel direct verdwenen. 

Verschillende soorten piercings
Verschillende typen oorpiercings

Kun je op je oor slapen met een daith piercing?

Hier was ik misschien nog wel het meest bang voor: niet meer kunnen slapen op mijn rechteroor omdat ik er zo nodig een hip ringetje doorheen moest jassen. Of in een onbewaakt moment op je rechteroor draaien, vergeten dat je een daith piercing hebt en… au! Dit was namelijk wel het geval bij het staafje dat ik ooit in de rand van mijn oorschelp (helix) liet zetten. Daar had ik zelfs zoveel last van dat ik die er uiteindelijk besloot uit te halen. De pijn was het me niet waard. Gelukkig is het bij mijn daith piercing een heel ander verhaal. Dit ringetje ligt behoorlijk verstopt in mijn oorschelp waardoor ik er vrijwel niets van voel. Wat een opluchting! Zelfs de avond na het zetten heb ik heerlijk op mijn rechteroor geslapen en heb ik er niets van gemerkt. Ik verwissel wel vaker mijn kussensloop, om infecties door bacteriën zo veel mogelijk tegen te gaan. Geen idee of het helpt, maar alles onder het mom van beter voorkomen dan genezen.

Verzorging

Want jawel, uiteindelijk is een daith piercing medisch gezien hetzelfde als een open wond en een open wond heeft verzorging nodig. Ik kreeg na mijn bezoek een uitgebreid formulier mee waarop instructies stonden voor het verzorgen van de daith piercing. Uiteindelijk maak ik het een aantal keer per dag schoon. Of nou ja… daar heb ik mijn vriend instructies voor gegeven. Hij gebruikt twee gesteriliseerde wattenstaafjes (denk aan Sterilon?) en maakt de wond aan beide kanten voorzichtig maar grondig schoon. En ja, dat prikt wel - zeker in het begin. Toch is het wel echt belangrijk dat je dit niet overslaat! Ook belangrijk is om je daith piercing na het douchen droog te maken. En nee, begin dan niet te schrobben met je (vieze) handdoek, maar gebruik hier twee droge wattenstaafjes voor. Knijp met de twee staafjes het wondje als het ware uit zodat er zeker weten geen lucht of vocht meer aan zit, dit kan voor infecties zorgen. En, dit moest ik wel effe in mijn oren knopen, zit er niet met je handen aan. De meeste infecties van piercings komen door vieze handen. Ik was mijn handen voor de zekerheid maar lekker vaak.

Een daith piercing tegen migraine

Er wordt beweerd dat een daith piercing kan helpen tegen migraine-aanvallen. De daith piercing wordt op een bepaalde manier geplaatst waardoor het ongeveer hetzelfde effect zou hebben als een acupunctuur-naald. Nu mag ik mezelf gelukkig prijzen dat ik geen last heb van migraine, dus hier kan ik geen ervaring over delen. Wel vroeg ik 'mijn' piercer of het waar is, en ook hij kon niets garanderen. Vind je een daith piercing mooi en heb je last van migraine, dan zou ik zeggen: probeer het! 

Verschillende soorten ringetjes voor een daith piercing

Je bepaalt natuurlijk zelf wat voor ringetje je uiteindelijk door je oor wilt, maar zoals je weet worden er bij veel piercingshops eerst staafjes geschoten of ringetjes met zo’n balletje eraan. En het is misschien een kwestie van smaak, maar ik vind dat niet zo mooi. Gelukkig zijn er ook piercingshops die direct een ‘mooi’ ringetje willen plaatsen voor je daith piercing. In Amsterdam kan dit bijvoorbeeld bij Kanpatha (hier ben ik geweest) of Dare 2 Wear. Een daith piercing vond ik niet goedkoop: ik betaalde 125 euro voor het zetten en het ringetje zelf. Maar… dan is ‘ie ook wel van goud en wordt er uitgebreid de tijd voor je genomen.

Lees ook: Onder de loep: Zo rock jij de mom mules-trend beter dan je moeder

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen