Onder de loep: Zo rock jij de mom mules-trend beter dan je moeder

Fashion door Roos

Je hebt van die trends die je ófwel geweldig vindt ófwel zo vreselijk dat je je in een hoekje wilt verstoppen tot het is overgewaaid. In de rubriek Onder De Loep belichten we telkens een bizarre, gekke of bijzondere trend die op dit moment helemaal hot is. Dacht je alles op het gebied van vreemd schoeisel wel gehad te hebben met de ‘ugly dad sneaker’, duikt er weer een trend op uit de oude doos: de mom mules. Je kent ze waarschijnlijk nog wel uit de jaren 80, maar ook nu zijn de ietwat tuttige muiltjes weer helemaal hot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fashion month begins ! @bellahadid

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Tuttig of hip?

Weet je nog dat je je moeders kleding en schoenen vroeger gebruikte voor een verkleedpartijtje met je zus(sen) of vriendinnen? Je was niet de enige, ook de gezusters Hadid (zie foto) droomden graag in hun moeders kleding over een kast vol mooie kleding en schoeisel. En de schoenen die ook zij destijds van hun moeder jatten, de mom mules, zijn weer helemaal terug.

Tuttig? Ja, zo werd het mini-hakje tot voor kort nog gezien. Inmiddels is de mom mulle helemaal hot en ben je extreem cool als je erop rond paradeert. Het kleine hakje van maximaal twee centimeter hoog stamt uit de jaren 80 en is inmiddels terug in volle glorie en alle soorten en maten. Van elegant en fijn tot een stoere blokhak in felle kleuren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍌🍌🍌

A post shared by Hanna Stefansson (@hannastefansson) on

Nieuwe hak

Hoe heeft de typische ‘dat droeg je moeder vroeger’ het weer tot 2018 geschopt? Simpel, merken als Fendi en Balenciaga omarmden de trend vol enthousiasme, waarna menig blogger en influencer al gauw op de retro stappers gespot werden. 

De vlugge vogels pikten de trend dus snel op, maar hoor jij eerder bij de groep die er nog steeds niets van begrijpt en het maar een oma-ding vindt? Snappen wij. Toch is er wel een verschil met de versie waar je moeder vroeger op uitging, namelijk de hak. Die is namelijk moderner, strakker en nét even iets interessanter. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Girls just wanna have sun 🌞

A post shared by Stephanie Broek (@stephaniebroek) on

Lees ook: Hierom dragen zoveel mensen opeens de snelle planga

Combineren kun je leren

Het mooie aan deze schoenentrend, is dat je de mom mule met je hele garderobe kunt combineren. Van feestjurk tot spijkerbroek en van pantalon tot minirok, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het eindeloos dubben over hoe je deze trend in hemelsnaam in jouw kledingstijl gaan manouvreren blijft je dus bespaard. Ah, is dat even een zorg minder.

Ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Misschien wel na een snelle scroll langs onderstaande inspiratie.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today in Manolys acquired from the real real at under $100

A post shared by Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💫🍈☁️ #aboutarianne

A post shared by ABOUT ARIANNE (@aboutarianne) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

She’s like a 🌈 Made a shoe for @editedofficial 🍸 #editedthelabel Photo by @themisspopo

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another day, another dress! #Ramadan #Style #GulHurgel #Dubai

A post shared by Desert Mannequin (@desertmannequin) on

Lees ook: Onder de loep: hoe heeft de dad-sneaker het tot 2018 geschopt? 

Beeld: Brunopress