Fashion
Fashion

Onder de loep: hoe heeft de dad-sneaker het tot 2018 geschopt?

Reageer 0

Je hebt van die trends die je ófwel geweldig vindt ófwel zo vreselijk dat je je in een hoekje wilt verstoppen tot het is overgewaaid. In de rubriek Onder De Loep belichten we telkens een bizarre, gekke of bijzondere trend die op dit moment helemaal hot is. Waar komt het vandaan en belangrijker: hoe heeft het zover kunnen komen dat de halve wereld ermee rondloopt!? Met deze week: de dad sneaker, ook wel ugly sneaker genoemd.

Terug van weggeweest

Net als de snelle planga is ook dit weer zo’n typisch gevalletje die je liefdevol omarmt of er keihard vandaan rent. Hoe dan ook, één ding is zeker: hij is terug in volle glorie. Maar hoe heeft deze sporty trend het all the way tot 2018 geschopt?

Allereerst: waar komt deze ietwat vreemde trend vandaan? De inspiratie komt voornamelijk uit de nineties, toen de sneaker met dikke futuristische zool helemaal hot was. Van de Spice Girls tot je vader op de tennisbaan: iedereen droeg ze. Maar zoals dat gaat met trends, vervloog ook deze in de loop der tijd nadat de hoogtijdagen gevierd waren.

 

Lees ook: Briljant: strijken zonder strijkijzer doe je zo

Gloednieuw jasje

Totdat iemand besloot dat het de hoogste tijd werd om de archiefmappen af te stoffen en de dad sneaker trend in een gloednieuw jasje de wereld in te slingeren. In dit geval waren het de grote modehuizen Balenciaga, Louis Vuitton, Dior en Prada die besloten om de ugly sneaker vorig jaar weer nieuw leven in te blazen. In een nieuw jasje verscheen de sneaker in volle glorie op de catwalk, met stip op nummer één: de Balenciaga sneaker waar alle bloggers mee wegliepen.

 

 

Trendsetters

Maar daarmee ben je er nog niet, want hoe belandt zo’n trend van haute couture aan de voeten van sterfelijke zielen zoals jij en ik? Dat zit ‘m natuurlijk in de trendsetters. Zodra it-girls als de gezusters Hadid en Kardashian een trend omarmen, weet de gemiddelde sterveling niet hoe snel ze ook zo’n schoen in huis moeten halen. Maar een lelijke sneaker voor 700 euro? Liever niet. Gelukkig waren daar de goedkopere modehuizen, die de look-a-likes binnen no time wisten te kopiëren. Met als resultaat? De ugly sneaker verscheen in alle schoenenwinkels, zodat ook wij op klompen konden rondklotsen. Maar dan voor een vriendelijker prijsje. Yes.

 

 

Lees ook: Liever te dik in een kist... Ga levensmoe op vakantie met dit raarste luchtbed ooit

Favorieten

Grote kans dat ook jij de trend vol walging zag opkomen, maar er inmiddels alweer zo aan gewend bent dat je zelf een mooi paartje in je kast hebt prijken. Want hoewel de bekende Balenciaga’s natuurlijk de hoofdprijs winnen, zijn er ook een aantal fijne modelletjes die nèt wat toegankelijker zijn. En betaalbaarder. Dat vooral. Hieronder onze favo’s op een rijtje, mocht je nog even willen inhaken.

Guts & Gusto

Sacha

Puma

Adidas

Nike

Lees ook: Deze extreme croptop voor mannen gaat viraal

Beeld: Unsplash via Lasaye Hommes

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen