Fashion
Fashion

Briljant: strijken zonder strijkijzer doe je zo

Je kent het wel: vandaag is hét moment om die mooie witte blouse te showen. Je pakt ‘m uit de kast en… shit, hij is gekreukeld. Zo kun je niet voor de dag komen, maar strijken is moeite. En een nieuwe outfit zoeken nog meer. Bof jij even dat je helemaal geen strijkijzer nodig hebt!

Lees ook: De beste lifehacks voor het wassen van je kleding

1. Föhn

Handig, want deze heb je sowieso in huis. Hou de föhn vijf tot tien centimeter van je blouse af en föhn zo de kreukels eruit. Tip: het werkt nog beter als je kleding een beetje vochtig is.

2. De douche

Nee, voordat je met je witte blouse onder de douche springt. In plaats daarvan hang je hem op in de badkamer. Door het stoom van de douche verdwijnen de kreukels grotendeels. Helaas niet helemaal (voordat je al een boze reactie naar de redactie aan het typen was).

3. Stijltang

Is dit even een briljante lifehack! Én misschien nog wel beter dan een strijkijzer, want twee vlakken. Pas wel op de hitte. Zonde als je je mooie blouse in een haal wegschroeit. 

4. Droger

Hoe gek dit ook klinkt, aangezien de droger waarschijnlijk de kreukels in the first place veroorzaakt heeft. Toch is het zo. Gooi je blouse in de droger met een paar ijsblokjes en zet ‘m een paar minuten op de warmste stand. Het gesmolten ijs veroorzaakt stoom, waardoor de kreukels als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

5. Anti-kreukspray

Ja, dit bestaat en is tevens de makkelijkste en snelste manier om je kreukels te verwijderen. Je sprayt het op je blouse en klaar is kees!

Lees ook: Zo verwijder je in no time die vervelende pluisjes van je kleding