Lifestyle
Lifestyle

De beste lifehacks voor het wassen van je kleding

Is het alweer zo ver? De vuile was stapelt langzaam op in de hoek van je kamer, je handdoeken zijn bijna op en je kunt wel weer schone sokken gebruiken. Je moet er nu echt aan geloven, maar het is zo’n vreselijke klus dat we het liever blijven uitstellen. Gelukkig zijn er ook voor het wassen genoeg lifehacks om het je wat makkelijker te maken. 

1. Opbergpot

Gebruik je waspoeder of tabletten? Doe ze in een mooie vaas bij je wasmachine, weg met die felgekleurde verpakkingen.

2. Ieder zijn eigen hanger

Als je meerdere gezinsleden hebt, kan het zwaar zijn om álle kleding naar de kamers te brengen. Koop daarom voor iedereen een eigen soort kledinghanger en hang het daaraan op. Zo kan iedereen gemakkelijk zijn/haar eigen kleding meenemen naar de kamer. 

 

A post shared by Howshemoms (@howshemoms) on

3. Hou de boel bij elkaar

Raak je altijd sokken kwijt? Gebruik lingeriezakjes om ze bij elkaar te houden, dan komen die ook nog van pas! 

4. Voor de luie vouwer

Deze hack is voor als je echt, maar dan ook écht geen fan bent van kleding opvouwen. Door een stuk karton op dezelfde manier te snijden als op de foto, heb je een handig hulpmiddel. 

 

A post shared by Tara Nicole 📷🍄🐾 (@miss_tna) on

Lees ook: Zo krijg je menstruatievlekken uit je kleren

5. Uit de kreukels

Dit scheelt weer strijken. Doe de kleding in de wasdroger, en leg er 4 tot 5 ijsblokjes bij. Dit haalt de kreukels uit je kleding, zodat je het kleding in je kast kunt hangen.  

 

A post shared by Eliza S. 🌹 (@whimsicalwrites) on

6. De opvouw-hack

Nog een hack voor het opvouwen. Herken je het dat alles vaak niet netjes in je kast blijft liggen? De stapels zijn rommelig en het neemt veel ruimte in? Door je kelding voortaan op deze manier te vouwen, kun je alles makkelijk opbergen in je  la, zonder problemen.

 

A post shared by sasa spiess (@commander_mum) on

7. Beddengoed hack 1

Als kleding wassen nog niet erg genoeg was, gaan we nu toch beginnen over je dekbed. Lukt het opvouwen maar niet netjes, zoals je moeder het wel kan? Dan hebben we twee manieren voor je, zodat het toch in de buurt komt. Bij deze stop je alles in een kussenhoes, zodat het ook allemaal bij elkaar ligt. Leg er een geurzakje bij, zodat het heerlijk blijft ruiken

 

A post shared by Victoria Schultz (@vicscentsy689) on

 

8. Beddengoed hack 2

Mocht je er je toch aan willen wagen om je hoeslaken op te vouwen, probeer dan om deze vrouw te volgen. Het is uiteindelijk zo dun opgevouwen, dat het de poging waard is. 

9. Vlekkengids

Heb je last van vervelende vlekken? Voor de meeste is een oplossing, zélfs voor die vervelende rode wijnvlek.  

10. Was je wasmachine

Ten slotte, nog een tipje van ons. Maak ongeveer elke 2 maanden je wasmachine schoon. Dit doe je door 'm een rondje te laten draaien met een vaatwastablet erin. 

 

A post shared by Ze.nl (@ze.nl) on

Lees ook: Van deze 10 voorwerpen in huis kun je griep krijgen