5 tips om ouder te lijken

Vrije tijd door Monique
Voor velen lijkt het ideaal, als je jonger wordt geschat. Als je drank of sigaretten wilt halen en er wordt om je legitimatie gevraagd, kan je er waarschijnlijk nog om lachen. Maar er zijn ook situaties waarbij het minder fijn is. 

In een belangrijke meeting met allemaal managers bijvoorbeeld of in privésituaties zou je juist graag serieus worden genomen en vaak gaat dat gepaard met wat volwassener lijken. Daarom 5 tips waardoor je ouder lijkt:
 
Gebruik de juiste make-up
Make-up kan al heel wat doen, wanneer je van jezelf een jonge uitstraling hebt. Een beetje mascara en eyeliner kan je een serieuze blik geven. Ook de juiste kleur oogschaduw kan je ogen veel goed doen. Gebruik geen lichte of felle kleuren, maar donkere, matte tinten zoals donkerbruin, donkerblauw of donkergrijs. Felle kleuren staan vaak wat jeugdig en meisjesachtig.

Gebruik ook een natuurlijke kleur blush of poeder die dicht bij je huidskleur ligt. Met knalroze appelwangetjes krijg je een schattige uitstraling en dat is dus niet de bedoeling. Wil je je lippen ook wat accent geven, ga dan niet voor felroze lipgloss maar kies een wat donkere tint die goed bij je huidskleur past en niet te veel glimt. Een mooie kleur rood op je lippen werkt ook vaak erg goed om er wat ouder uit te zien.

 

Draag de juiste kleding
Ook voor je kleding geldt: kies niet te fleurige kleuren. Daarbij kunnen strikjes, kanten kraagjes en gekleurde prints op t-shirts en truien jeugdig overkomen. Dit wil niet betekenen dat je in een strak mantelpakje moet lopen. Er zijn genoeg mogelijkheden om er leuk en degelijk bij te lopen. Een mooie blouse op een nette broek doet al heel veel. En ga je voor een rokje? Kies dan een strak, recht model in plaats van een rond, zwierig exemplaar.
 
Draag elegante schoenen
Ook met schoenen kun je er heel wat jaartjes bij smokkelen. Ben je van jezelf wat klein van stuk? Draag dan hakken. Zo lijk je wat langer en eleganter. Kies schoenen met een punt in plaats van een ronde neus en draag geen sneakers of ballerina’s onder een spijkerbroek maar een mooie pump. Dit komt al een stuk ouder over. Ook hier geldt weer: vermijd felle kleuren, strikjes en andere kinderlijke accenten.
 
Kies een geschikt kapsel dat bij je leeftijd past
Je haar bepaalt ook een groot deel van je uitstraling. Wanneer je wat ouder wilt lijken, is het beter om geen hoge paardenstaart te dragen. Draag je haar los of in een mooie knot. Ook vlechtjes en staartjes laten je een stuk jonger ogen. En ook al is het nu helemaal in de mode, haarbanden, strikken en andere gekleurde haaraccessoires kunnen je een stuk jonger laten lijken. Kies een haarkleur die dicht bij je huidskleur ligt en een lengte die je gezichtsvorm mooi uit laat komen. 
 

Wees bewust van je voorkomen
De manier waarop je loopt, kijkt en je gedraagt kan heel veel doen voor je uitstraling. Wanneer je onzeker bent over jezelf kom je vaak ook zo over als je handelt naar je gevoel. Maar als je tevreden bent met jezelf, je leven en de mensen om je heen, kom je een stuk zelfstandiger over. Ook de manier hoe je reageert op mensen en situaties kan hier grote invloed op hebben. Ga je snel giechelen als je zenuwachtig bent tijdens een serieus gesprek? Haal rustig adem en knik af en toe totdat je weer rustig bent.

Wat doe jij om ouder te lijken?