Dit is waarom katten bang zijn voor komkommers 

Lifestyle door Michelle Habets

We raken nooit uitgekeken op kattenfilmpjes waarbij de ondeugende viervoeters allerlei rare streken uithalen. En wij niet alleen, want de video’s van deze pluizige vriendjes zijn een echte trend op internet. Maar katten die schrikken van komkommers lijken het nóg beter te doen op social media. De poezen en katers schieten de lucht in bij het zien van de groente, maar waarom eigenlijk? 

Lees ook: Deze kat past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Onbekend en onverwachts

Officieel onderzoek naar de angst voor een komkommer bij katten is er niet gedaan. En dit is waarschijnlijk ook niet meer nodig. Volgens Roger Mugford, deskundige in dierengedrag, is het verrassingselement de oorzaak voor de enorme paniek. “Ik denk dat de reactie met name te maken heeft met het feit dat er plotseling iets onbekends achter de dieren wordt geplaatst, terwijl zij met hun hoofden in de voerbak zitten”, verteld Mugford aan The Telegraph.

Ananas

Volgens de deskundige zou je hetzelfde effect krijgen als je bijvoorbeeld een ananas neerlegt. Katten zijn namelijk altijd op hun hoede voor het onbekende en daarom schrikken zij zo erg als er opeens wat achter hun ligt. Oftewel: het maakt niet uit wat je achter je poezenvriend legt. Zolang je het maar onopvallend doet, zal ook jouw kat de lucht inspringen.

(Kom)kommer en kwel

Dit betekent natuurlijk niet dat je jouw poes hier de hele dag mee moet gaan plagen. Katten reageren namelijk zo omdat zij bang zijn dat deze groene groente hun pijn gaat doen. Je bezorgt jouw kater of poes dus veel onnodige stress. En je wil natuurlijk niet dat ze zich onveilig gaan voelen in jouw huis.

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

Lees ook: Dit zijn de 10 duurste kattenrassen ter wereld