Beauty / Lichaam
Lichaam

Punaniperikelen

Het is geen onderwerp waar je dagelijks over praat, maar wel één waar je dagelijks mee te maken krijgt: je spleetje down under. Hoeveel weet jij eigenlijk over je vagina? De meest opmerkelijke feiten over de punani op een rij!

Bespraken we vorige keer al alle ins en outs over de piemel, dit keer gaan we het over onze eigen vajayjay hebben. Want hoeveel weet je eigenlijk over je eigen piepie?

Diep, dieper, diepst
Een gemiddelde vagina is acht centimeter diep. Niet zo groot, zou je zeggen, maar wanneer een vrouw opgewonden is, kan de vagina uitrekken tot twaalf à veertien centimeter. Precies dezelfde gemiddelde grootte van een penis! Het zal dan ook niet snel voorkomen dat een penis te kort is. De breedte van de vagina is zelfs rekbaar - iets met potjes en dekseltjes. Of gaatjes en piemels, in dit geval.


Jong geleerd?
Doktertje spelen, friemelen in je broekje? Al op jonge leeftijd ontdekken jonge meisjes dat zitten aan de geslachtsorganen een fijn gevoel geeft. Natuurlijk zijn vagina?s op jonge leeftijd nog niet volgroeid en staat het aanraken ervan voor kleintjes los van een seksuele context, maar ze ervaren dit wel als prettig. Sterker nog, vaak is op echo?s vastgesteld dat (vooral mannelijke) foetussen een soort masturbatie beoefenen in de baarmoeder. Jong geleerd is oud gedaan, zullen we maar zeggen!

Clean
Hoe vaker je seks hebt, hoe sterker je vajayjay zal ruiken. Dat komt omdat de zuurtegraad daar beneden zo?n vier dagen nodig heeft om zich te herstellen. Maar allerlei chemische schoonmaakmiddeltjes heeft je vagina niet nodig: ze is prima in staat om zichzelf schoon te houden. Een gezonde poes ruikt daarbij niet naar parfum of zeepjes, maar heeft een geur die op zichzelf staat.

Pittige poes
Poezen zijn pittige dingen, dat blijkt wel weer uit de volgende feitjes. De grootste vagina ter wereld behoort toe aan de blauwe walvis: zij heeft een vagina van gemiddeld meer dan twee meter! Ook mensen kunnen er wat van: de Russische Tatiata Kozhevnikova kan met haar punani een gewicht van maar liefst veertien kilogram optillen! Tot slot perste de Schotse Anna Swin ooit een baby met een hoofdomtrek van bijna een halve meter uit. Zij heeft trouwens nog veel meer bizarre seksrecords op haar naam staan...


Vaginale pil
Wij hebben het nooit geprobeerd, maar het schijnt volgens een Israëlisch onderzoek te kloppen: de anticonceptiepil is ook vaginaal in te nemen. Wanneer je dit doet, zul je stukken minder last hebben van de neveneffecten, zoals misselijkheid, hoofdpijn, menstruatiepijnen en gevoelige borsten. Hmmm? Wij zijn er nog niet over uit. Iemand in voor een kleine test? (Met het risico dat je dan dus misschien wel zwanger wordt hè.)
 
Gladgeschoren
Het weghalen van haar rond de vrouwelijke geslachtsdelen werd rond de tijd van de Egyptenaren en de Romeinen al gezien als teken van hygiëne. Het is dus geen modeverschijnsel van de laatste jaren! Wel in de mode zijn de verschillende schaamhaartrends: wat dacht je van een Hollywood, Lolita, Kojak of Sphinx (helemaal kaal), een Brazilian of landingsbaan (een streepje), een driehoekje of ander figuurtje? Er bestaan zelfs speciale sjabloontjes om je schaamhaar in een mooi kapseltje te stylen.

Alternatieve reiniging
Dat het reinigen van je vagina belangrijk is, weten we. Maar Koreaanse vrouwen hebben hier een wel heel aparte methode voor: zij reinigen zichzelf down under met een stoombadje! Voor de behandeling worden veertien verschillende kruiden in een teiltje gedaan. Alles wat je verder nodig hebt is een stoel met een gat. Hier zit je een halfuurtje zonder kleding op, en voilà? Je doosje is als nieuw. Schijnt. Koreaanse vrouwen zweren bij deze behandeling, voornamelijk na een menstruatie.


Bevallingsorgasme
Het zal niemand verbazen dat je punani tijdens een bevalling onder flinke druk kan komen te staan. Het hoofd van de baby zal toch naar buiten moeten? Gek genoeg schijnen er vrouwen te zijn die dit gevoel als prettig ervaren, en het omschrijven als ?vergelijkbaar met de penetratie van de penis?. Een orgasme tijdens een bevalling?! Wij hebben er nog nooit van gehoord. Wil diegene die dit uitgevonden heeft, zich even melden...?

Wat wist jij nog niet over de vagina?