Tip: Zo verwijder je in no time die vervelende pluisjes van je kleding

Fashion door Roos

Nee! Je lievelingstrui gaat ineens pillen. Je weet wel, van die vervelende pluisjes waardoor je trui er ineens als een stuk vod uitziet. Gelukkig zijn er verschillende manieren om die vervelende pluisjes te voorkomen en verwijderen, zodat je niet van de ene op de andere dag als zwerver door het leven hoeft.

Pillen voorkomen

Als je kleding gaat pillen, ziet het er al snel slordig en onverzorgd uit. En als je ze met de hand probeert weg te plukken ben je over twintig jaar nog steeds bezig. Hieronder een paar handige tips om het pillen van je kleding te voorkomen:

  1. Hang je trui niet op, maar leg deze opgevouwen in je kast
  2. Stop je trui niet in de droger, maar hang deze te drogen aan de buitenlucht
  3. Leg je nieuwe trui eerst een nachtje in de vriezer voordat je hem aantrekt, verpakt in een plastic zak. Zo gaat deze minder snel pillen.
  4. Hou je aan het was- en droogprogramma zoals op het label aangegeven
  5. Was je kleding binnenstebuiten (dit is ook beter voor het behoud van de kleur)

Pillen verwijderen

Is het al te laat voor je lievelingstrui en zit hij onder de pluisbolletjes? Ga er dan niet aan trekken, want dit maakt het allemaal maar erger. Er zijn een aantal dingen die je beter kunt doen. Allereerst kun je voorzichtig over je trui strijken met een schoon en scherp scheermesje. Zo haal je eenvoudig de stofbolletjes weg, zonder dat je kleding beschadigd wordt. Ook kun je pillen eenvoudig weghalen met een rubberen borsteltje die je ook voor suède schoenen gebruikt.

 

Lees ook: Waarom T-shirts die irritante lusjes hebben