Fashion
Fashion

Op zoek naar een horloge? Zo pak je het aan

Reageer 0

Je bent toe aan een nieuw horloge want ja, je pols wilt natuurlijk ook wat. Maar met zo'n uitgebreid aanbod is je hoofd ervan gaan tollen en weet je niet meer wat je eigenlijk het liefst zou willen. Om het even iets makkelijker te maken helpen we je met een stappenplan, waardoor je gegarandeerd weet dat je niet te maken hebt met een miskoop. 

De prijs

Het is belangrijk dat je een bedrag met jezelf afspreekt voor je voor wat je een horloge wilt uitgeven. Ook moet het natuurlijk duidelijk zijn of het een horloge is dat je dagelijks gaat dragen of als het iets is om toe te voegen aan je collectie voor variatie. Het hoeft heus niet ontzettend duur te zijn, maar wel handig om van te voren een prijsklasse in gedachte te hebben zodat je makkelijker je opties kunt filtreren. 

Het type horloge

Wil je juist een casual model of ben je op zoek naar iets wat enorm sportief is zoals een smartwatch? Als je ook exact (zo min of meer) weet waar je naar opzoek bent, kan je ook hier je opties filtreren. We helpen je in ieder geval met het onderscheiden van de type horloges:

1.Casual model

Een casual model kan je ook omschrijven al minimalistisch en tijdloos. Een horloge in een subtiele kleur en het uurwerk is clean. Het is wellicht wat minder uitgesproken, maar daardoor is het juist tijdloos. 

2. Statement model 

Ben jij juist op zoek naar iets wat opvalt, dan ga je voor een statement model. Denk hierbij aan een opvallende kleur of opvallend model zoals een Michael Kors horloge. Een echte eyecatcher bij de rest van je outfit. 

3. Sportief model

Dit model draag je het liefst in je vrije tijd. Een model dat tegen een stootje kan en net wat meer functies heeft, zoals bijvoorbeeld een smartwatch. Mocht je denken dat dit iets te mannelijk is? Absoluut niet. Een sportief horloge kan ook vrouwelijk en elegant zijn. Draag jij het liefst ook een horloge tijdens het sporten? Dan is een sportief model gegarandeerd de beste optie voor jou. 

4. Vintage model

Wil je echt voor klassiek gaan, dan is het een idee om te kijken naar de vintage mogelijkheden. Wanneer je zoekende bent naar een nieuw horloge betekent het niet dat het nieuw hoeft te zijn. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een tweedehands horloge aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een vintage Cartier. Goedkoop is het niet (altijd) nee, maar tijdloos dan weer wel. 

5. Model met verschillende bandjes

Bij veel horlogemerken zie je tegenwoordig dat er een mogelijkheid is om zelf gemakkelijk het bandje te vervangen. Zo kan je geregeld van kleur veranderen en van materiaal. Het fijne aan een horloge waarbij dit kan is dat het past bij iemand die niet het budget heeft om gelijk tientallen verschillende horloges te kopen, maar wel houd van afwisseling. 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen