Aha! Zo kom je aan die kleine gaatjes in je T-shirt

Fashion door Roos

Weleens een shirt gekocht waar je na een week of twee alweer zo'n irritant gaatje in vindt? Je bent niet de enige, want het is een van de grootste modemysteries (net als die gekke gaatjes in je All Stars of hoevaak je je spijkerbroek eigenlijk moet wassen). Maar geen paniek, want wij hebben het verlossende antwoord! En nee, het zijn niet de kaboutertjes in je kast. 

 

Why does this happen!? #tshirtholes #mystery

A post shared by Jess (@hello_pushkin) on

Logisch

Eigenlijk valt het heel logisch te verklaren waarom er soms sneller dan je lief is gaatjes in je shirts vallen. Het heeft namelijk alles te maken met wat je eronder draagt, en dan met name welke broek. Als je shirt constant langs je riem, bovenkant van je broek of knoop wrijft, raakt de stof beschadigd en het resultaat zijn die vervelende gaatjes. Klinkt eigenlijk best logisch.

Vallen de gaten op een andere plek in je shirt? Dan kan het zijn dat je je wasmachine te vol propt. Door de wrijving langs de zijkant van de trommel kan je kleding beschadigen. Ook is het handig om even te checken of er geen scherpe voorwerpen in de wasmachine zitten. Is dat het ook niet? Dan wordt het misschien eens tijd om je kledingkast te inspecteren op ongenodigde gasten, zoals motten...

Kwaliteit

Maar wat doe je eraan? Behalve nooit meer een T-shirt of riem dragen (wat vrij onlogisch is), kun je bijvoorbeeld investeren in goede basics. Katoen met hogere kwaliteit is gemaakt van langere katoenvezels. Waardoor de garens van je T-shirt steviger zijn en dus minder snel breken. In een kwalitatief goed shirt vallen nu eenmaal minder snel gaten. Klinkt vrij logisch, toch?

Lees ook: Voordelige fashion met de Bagoes kortingscode!